Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

6.7.14

Παρεμβάσεις στο δημόσιο: όχι στην επιστράτευση των απεργών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Ρεύμα φτηνό-ΔΕΗ για το λαό


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ - ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Η συγκυβέρνηση της βάρβαρης πολιτικής, της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, του ξεπουλήματος και της διάλυσης των κοινωνικών αγαθών και του δημόσιου πλούτου, θέλει να πουλήσει την ΔΕΗ, τα ορυχεία, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τους σταθμούς παραγωγής, την περιουσία του λαού και των εργαζομένων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στους τοκογλύφους και κερδοσκόπους που υπηρετεί. Για να επιβάλει στο λαό τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τα σχέδιά της καταφεύγει στον αυταρχισμό, την καταστολή, στην επιστράτευση. Επιστράτευσε και επίταξε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, πατώντας πάνω στην απόφαση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης που έκρινε και αυτή την απεργία «παράνομη και καταχρηστική».
Η άθλια συγκυβέρνηση προκειμένου να ξεπουλήσει την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο στα αφεντικά της, τους Γερμανούς της RWE, τους Λάτσηδες και τους Μυτιληναίους, δρα αδίσταχτα.
Έχουν το θράσος να μιλάνε για το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που έβαλαν το χαράτσι στους λογαριασμούς και άφησαν 300 χιλ οικογένειες χωρίς ρεύμα. Αυτοί που αύξησαν 50% το ρεύμα σε 4 χρόνια. Αυτοί που αξιοποίησαν την ΔΕΗ για να προικίσουν με δισεκατομμύρια τους ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας.
Τώρα χρειάζεται μια συντονισμένη και ενιαία απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος για να μην περάσει η επιστράτευση. Να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Να καταργηθούν οι νόμοι που υπηρετούν την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας. Να συνεχιστεί και κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στην ΔΕΗ με αποφάσεις δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και να υποστηριχθεί από ένα πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό. Να ανατραπεί με ενωμένους δυναμικούς αγώνες του λαού η συγκυβέρνηση και η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της.
Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα, με απεργία και καταλήψεις, με κήρυξη πανεργατικής απεργίας άμεσα ενάντια στην επιστράτευση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ενάντια στην αξιολόγηση και τις χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, την διάλυση του ασφαλιστικού, το γενικό ξεπούλημα δημόσιων υπηρεσιών, ακτών, παραλιών, δασών. Για να φύγει αυτή η άθλια συγκυβέρνηση οικτρής μειοψηφίας που θέλει να μας αλυσοδέσει για μια ζωή, να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
Στηρίζουμε την πρόταση για απεργιακή κλιμάκωση που έχει κατατεθεί στο ΕΚΑ από την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα.
Η Τετάρτη 9 Ιουλίου, ημέρα απεργίας του Δημοσίου να μετατραπεί σε μέρα Πανεργατικής Απεργίας, μέρα παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Τώρα κρίνεται η μάχη.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
Ιούλιος 2014