Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

14.7.15

ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ-ΜΕΤΑ παίρνουν την ευθύνη να μην υπάρχει απόφαση της ΟΛΜΕ που να καλεί στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο μνημόνιο

Ενημερωτικό σημείωμα από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ,
των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Γιώτας Ιωαννίδου-Κικής Γιαννάτου
Αθήνα, 14 Ιουλίου 2015
ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ-ΜΕΤΑ παίρνουν την ευθύνη να μην υπάρχει απόφαση της ΟΛΜΕ  που να καλεί στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο μνημόνιο
Την επισυναπτόμενη πρόταση, καταθέσαμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, για κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο μνημόνιο. Τα ΣΥΝΕΚ-ΜΕΤΑ κατέθεσαν δικό τους ψήφισμα που θέλησαν να θεωρηθεί ως βάση για τη συγκρότηση προεδρείου. Η ΔΑΚΕ επέμεινε στην τοποθέτηση της, ότι χωρίς συγκρότηση προεδρείου δεν αναγνωρίζει καμμιά απόφαση ως καταστατικά μη νόμιμη. Το ΠΑΜΕ επέμεινε στη δική του πρόταση και ξεχωριστό κάλεσμα συγκέντρωσης.
Στην τελική μας πρόταση να καλέσουμε στις κινητοποιήσεις μόνο, με περιεχόμενο «Όχι παλιά και νέα μνημόνια» « Να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ» (σύνθημα του 16ου Συνέδριου), το ΠΑΜΕ αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι αυτοί καλούν μόνο στις δικές τους κινητοποιήσεις και τα  ΣΥΝΕΚ αρνήθηκαν αφού δεν υπάρχει ομοφωνία (με την τοποθέτηση της ΔΑΚΕ) και η απόφαση θα είναι καταστατικά ευάλωτη. Έτσι αποστέλλεται στις ΕΛΜΕ μόνο το Δελτίο Τύπου της απόφασης της ΑΔΕΔΥ.
Για το ζήτημα του προεδρείου: η ΔΑΚΕ αρνήθηκε να καταθέσει πρόταση, αφού δεν τοποθετήθηκαν συνολικά τα ΣΥΝΕΚ εκτός από τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου, δηλώνοντας ότι διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει τις υπόλοιπες θέσεις (από αντιπρόεδρο και μετά). Το ΠΑΜΕ επανέφερε την πρόταση για αναλογικό προεδρείο από όλες τις δυνάμεις. Εμείς είπαμε ότι το ψήφισμα των ΣΥΝΕΚ δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης για την πρόταση του προγραμματικού, αγωνιστικού προεδρείου. Δηλώσαμε ότι είμασταν και θα είμαστε παρόντες και παρούσες στη μάχη, όπως και μέχρι τώρα, ανεξάρτητα από τη διαφωνία μας και τη μη συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους προεδρεία και καλέσαμε να προχωρήσει η συζήτηση και οι ψηφοφορίες. Τα ΣΥΝΕΚ ζήτησαν αναβολή της ψηφοφορίας για την Πέμπτη.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ:

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Αθήνα, 14/07/2015
Την Τετάρτη 15/7 όλοι στην Απεργία και τις κινητοποιήσεις που καλεί η ΑΔΕΔΥ!
11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθώνος. 7.30 μμ στο Σύνταγμα
Σε αποφασιστική κλιμάκωση, οργάνωση και μαχητικό συντονισμό του αγώνα !
ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει νέα ληστρικά Μνημόνια, την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού και την υποθήκευση του μέλλοντός του. Να παραδώσει στα χέρια του συρφετού των ληστών-ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ και του προσκυνημένου πολιτικού προσωπικού τους, ντόπιου και ξένου, τη νωπή λαϊκή θέληση που εκφράστηκε συντριπτικά την προηγούμενη μόλις Κυριακή του Δημοψηφίσματος.
Τα νέα μέτρα ισοπεδώνουν τα εργασιακά-ασφαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο προς όφελος των δανειστών και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Προεικονίζουν εκπαιδευτικό Αρμαγεδδώνα, με νέες μειώσεις μισθών, με απολύσεις, με μηδενικούς διορισμούς, με αξιολόγηση, με κατάργηση όλων των κατακτήσεων των τελευταίων μηνών (στο όνομα της αναστολής των «μονομερών ενεργειών») και με χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στέλνουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού στον Καιάδα. Να μη διανοηθεί η όποια Κυβέρνηση να πάρει πίσω ό,τι κατέκτησε-μπλόκαρε το εκπαιδευτικό κίνημα με σκληρούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα (επαναπρόσληψη διαθέσιμων, επανασύσταση καταργημένων τομέων στην ΤΕΕ, αναστολή Τράπεζας Θεμάτων και σύστημα προαγωγής στο Λύκειο, κατάργηση κάθε μορφής αξιολόγησης). Να μην διανοηθεί η όποια Κυβέρνηση να μην καλύψει τα 25.000 κενά στα σχολεία με νέους διορισμούς, να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών-απολύσεις-νέα αύξηση ωραρίου, να μην αυξήσει τον προϋπολογισμό φτώχειας και να προχωρήσει σε άλλα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Να μην διανοηθεί να μας φιμώσει με τρομοκρατία, με χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και με επιστρατεύσεις.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Δεν θα περάσει ο εκβιασμός του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-τραπεζών-ΕΕ-ΔΝΤ, του πολιτικού τους προσωπικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ, των καναλαρχών, της συμμορίας των Μέρκελ-Σόιμπλε-Γιούνκερ και λοιπών, για ένα νέο βάρβαρο Μνημόνιο λαϊκής γενοκτονίας και μόνιμης επιτροπείας.
Μέσα σε πέντε  μήνες καταρρίπτονται οι μύθοι της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί δήθεν «φιλολαϊκής πολιτικής» και «έντιμης διαπραγμάτευσης» μέσα στα πλαίσια της ΕΕ Δεν θα περάσει η υποταγή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της «διαπραγμάτευσης εντός των πλαισίων» της ευρωζώνης και της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θυσίασαν το συντριπτικό ΟΧΙ του λαού στο βωμό της «εθνικής συνεννόησης» και μας οδηγεί στον Αρμαγεδδώνα ενός νέου Μνημονίου.
Να σπάσουμε τον στραγγαλισμό ΕΚΤ-ΕΕ-επιχειρηματιών, που οδήγησαν και οδηγούν το λαό σε εξαθλίωση και επιχειρούν να του ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης, να του στερήσουν το μισθό, να του κλέψουν και τις ελάχιστες αποταμιεύσεις που έχει.
Να φτιάξουμε μια νέα αγωνιστική συσπείρωση σωματείων ενάντια στους ξεπουλημένους Ναιναίκους της ΓΣΕΕ και του υποταγμένου συνδικαλισμού.
Να υπερασπίσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα δημόσια αγαθά, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στο φόβο, τους εκβιασμούς, τη φοροεπιδρομή.
Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων και του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.
Να υπερασπίσουμε ενωτικά και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ΟΧΙ μας, τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα να καθορίζουμε εμείς το μέλλον μας.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους, σε αποφασιστικό αγώνα διαρκείας! Τίποτε δεν μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του οργανωμένου και αποφασισμένου λαού.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αναλάβει τις ευθύνες του στο συντονισμό και την οργάνωση της πάλης. Να καλέσει σε έκτακτη σύσκεψη τις ΕΛΜΕ και κάθε Επιτροπή Αγώνα για αυτόν το σκοπό, σε ανάλογες μορφές με το Καλοκαίρι του 2013. Να προετοιμάσει ένα αγωνιστικό Σεπτέμβρη, ΓΣ και κινητοποιήσεων που να σταθεί στο ύψος της επίθεσης.
Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!
  • Έξοδο της χώρας μας από ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ
  • Διαγραφή του ληστρικού και τοκογλυφικού χρέους
  • Να μην περάσει το νέο Μνημόνιο
  • Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ
  • Δυνατός λαός οργανωμένος και αποφασισμένος είναι η μόνη ελπίδα