Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

16.10.15

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων για την οργάνωσης κινητοποίησης για την συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο και το δράμα των προσφύγων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ,
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων για την οργάνωσης κινητοποίησης για την συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο και το δράμα των προσφύγων
Τη Δευτέρα 12/10 πραγματοποιήθηκε στην ΕΔΟΘ η σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με θέμα την κινητοποίηση για τη συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο και το δράμα των προσφύγων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλα σωματεία, μέλη ΔΣ σωματείων, καθώς και κοινωνικοί φορείς της πόλης.
Στη συζήτηση που έγινε αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα και έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν, ενώ κατατέθηκαν και μια σειρά από άλλες ιδέες όπως καμπάνια ενημέρωσης και δράσης ενάντια στο φράχτη του Έβρου κ.ά.
Μετά από αναλυτική συζήτηση αποφασίστηκε:
  • Να οργανωθεί συνέντευξη τύπου για τις πρωτοβουλίες που αποφασίστηκαν, τη Δευτέρα 19/10, στις 1.00 μ.μ στην ΕΔΟΘ.
  • Να υλοποιηθεί η απόφαση των σωματείων για συλλαλητήριο με χαρακτήρα αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την Τρίτη 20/10, 6.30μμ στο άγαλμα Βενιζέλου. Γίνεται απεύθυνση σε κάθε σωματείο, σύλλογο, κοινωνικό φορέα να πάρει απόφαση συμμετοχής σε αυτή την κινητοποίηση.
  • Να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα και αφίσα.
  • Να οργανωθεί κοινή επίσκεψη αλληλεγγύης την Κυριακή 25/10 στην Ειδομένη για στήριξη των προσφύγων με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μαζεύουν τα σωματεία μας από τους εργαζόμενους. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. σε ραντεβού που θα βάλλουν τα ίδια τα σωματεία και οι συλλογικότητες. Θα γίνει κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων.
  • Να γίνει παράσταση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί ώστε να κατατεθεί υπόμνημα με άμεσα μέτρα για μια ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και την καταγγελία των πολιτικών επιλογών που οδήγησαν σε αυτή τη δραματική κατάσταση.
  • Για την επιτυχία των δραστηριοτήτων αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί το αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που γίνεται στις 16, 17 και 18 /10.
  • Να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες ώστε να συντονίσουμε την αλληλεγγύη μας και να συμβάλλουμε αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών των πληθυσμών, να συμβάλλουμε στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική και αντιπολεμική πάλη των εργαζόμενων των σωματείων μας και του λαού μας.