Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

24.8.16

Απάντηση στο ΠΑΜΕ του Β. Νάνου, μέλος ΔΣ Εργ. Κέντρου Πρέβεζας



Απάντηση του Νάνου Βαγγέλη, εκπροσώπου της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (Α.Π) στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας στην τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που αναφέρεται στη στάση της Α.Π στην τελευταία συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου.

Στην πρόταση για τις ΣΣΕ το ΠΑΜΕ αρνείται κάθε πολιτικό στόχο και δε λέει κουβέντα για τη ΓΣΕΕ
   1)    Το ΠΑΜΕ έχει γίνει επαγγελματίας στη διαστρέβλωση των θέσεων μας. Η κατασυκοφάντηση όποιου κομμουνιστή και προοδευτικού ανθρώπου ή όποιας συλλογικότητας αυτών διαφωνεί μαζί του και προσπαθεί να συγκροτήσει άλλη παρέμβαση έχει γίνει πολιτική γραμμή, μια γραμμή που δηλητηριάζει αγωνιστές. (Αν διαφωνείς και δε μιλάς είσαι καλός φυσικά και είσαι από αυτούς που μπορούν να ψηφίζουν το κόμμα τους για να βγάλει κανά βουλευτή παραπάνω για να αυξηθεί η επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό)
2)    Ναι, μιλάμε για ένα μεταβατικό πρόγραμμα (όχι εργατικής εξουσίας) του οποίου φορέας θα είναι η εργατική τάξη και ο οργανωμένος λαός, ένα μεταβατικό πρόγραμμα που διαμορφώνει όρους συσπείρωσης και σύγκρουσης με την εξουσία του κεφαλαίου στο σήμερα και όχι στη δευτέρα παρουσία, για να ανοίξει ο δρόμος για  την εργατική εξουσία. (Με εντολή της κομματικής γραφειοκρατίας που ανανεώνει την κομματική της εξουσία στα πλαίσια του συστήματος αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ).
3)    Στο τίτλο της ανακοίνωσής τους μιλάνε για οργάνωση των αγώνων σωματείο σωματείο και εννοούν μάλλον τα «ταξικά»  σωματεία στη Πρέβεζα στα οποία είναι μόνοι τους όπου διαμορφώνουν συσχετισμούς κατά το δοκούν. Πρόσφατα διάβασα (τη προηγούμενη Πέμπτη στο Ριζοσπάστη) ότι στο Ηράκλειο καταγγέλλουν το σωματείο σταφιδοεργατών Ηρακλείου ότι κάνει εκλογές χωρίς την επίδειξη βιβλιαρίου υγείας και ταυτότητα. Καταγγέλλουν  δηλαδή  την ΠΑΣΚΕ για ότι κάνουν οι ίδιοι στα σωματεία που ελέγχουν. Δύο όψεις….
4)    Στη πρόταση που κάνουν για τις ΣΣΕ αρνούνται κάθε πολιτικό στόχο και δε λένε κουβέντα για τη ΓΣΕΕ ( ας διαβάσουν προσεκτικά τη πρόταση που κατέθεσαν).

ΥΓ. Επειδή βαρέθηκα όλα αυτά τα χρόνια να απαντώ στη λάσπη σας (άλλωστε και οι σύντροφοί μου, μου λένε μην ασχολείσαι μαζί τους), κάθε φορά που θα παρουσιάζετε τις θέσεις της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ όπως σας βολεύει, θα γράφω μια ιστορία…