Δευτέρα 14/1: η εκπαίδευση απεργεί ενάντια στο προσοντολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 12μ προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου

17.10.16

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρεμβάση ΠΥΣΠΕ Αν. Θεσσαλονίκης: διακήρυξη και ψηφοδέλτιο  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
  Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε.
στις 2 του Νοέμβρη
στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, ρήξης, ανατροπής και νίκης!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τον αιρετό σε ΠΥΣΠΕ –ΑΠΥΣΠΕ –ΚΥΣΠΕ
  Αντιστεκόμαστε:
·       σε συγκυβέρνηση – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνιά τους
·       στο σχολείο της αγοράς και της φτώχειας
·       στην αδιοριστία, την κινητικότητα, την ελαστική εργασία
·       στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ)
·       στη μετατροπή των δικαιωμάτων μας σε εξυπηρετήσεις
Αγωνιζόμαστε για ένα κίνημα:
  • Ταξικό που τάσσεται με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα όλων αυτών που εργάζονται στην εκπαίδευση, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση και σε οποιοδήποτε Π.Ε. κι αν ανήκουν.
  • Αντιδιαχειριστικό και αντίθετο με την κατάληψη κυβερνητικών θέσεων και τη μεταπήδηση από τη θέση του συνδικαλιστή στη θέση του στελέχους εκπαίδευσης ή κάθε είδους κυβερνητικού στελέχους.
  • Ριζοσπαστικό στην παιδαγωγική του αφήγηση, που στο κέντρο του έχει την ολόπλευρη κριτική ανάπτυξη της αυτόνομης προσωπικότητας του παιδιού με κυρίαρχα αιτήματα την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την ανιδιοτέλεια, τον αντιρατσισμό και με εκπαιδευτικούς της πράξης, μάχιμους στη τάξη και στα σχολεία.
Συνάδελφοι/ισσες,
Σε ένα πολιτικό περιβάλλον όπου όλοι είμαστε αντιμέτωποι με τη νέα επιδρομή σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, οι συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων (ασφαλιστικό, φορολογικό, δάνεια, εκποίηση δημοσίας περιουσίας, περικοπές μισθών-συντάξεων κ.ά.) γίνονται καθημερινά πιο φανερές. Η κοινωνική λεηλασία κλιμακώνεται, οι λαϊκές κατακτήσεις θυσιάζονται στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.
Στην εκπαίδευση η «επιστροφή της κανονικότητας» του υπουργείου Παιδείας έχει τη σφραγίδα των δεσμεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους δανειστές. «Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο και νηπιαγωγείο», ειδική αγωγή, ευθυγραμμίζονται πλήρως με την πολιτική Ε.Ε.-ΟΟΣΑ, που στοχεύει στη λειτουργία των σχολείων με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, μετατρέποντας το σχολείο από εκπαιδευτικό ίδρυμα σε χώρο φύλαξης και εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς. Η Ν.Δ. από την άλλη σιγοντάρει την επίθεση μιλώντας για μαθητές-πελάτες, «εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στα σχολεία» και αξιολόγηση «με συμμετοχή και πιστοποιημένων στελεχών του ιδιωτικού τομέα»…

Μην αφήνεις κανέναν να αποφασίζει για σένα, χωρίς εσένα


ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Και στις φετινές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια συμμετέχουμε χωρίς αυταπάτες για το ρόλο τους ως εργαλείο της κρατικής και κυβερνητικής πολιτικής. Η συμμετοχή μας στοχεύει στη δημιουργία ρηγμάτων στην υλοποίηση αντεργατικών-αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Η έκβαση της αντιπαράθεσης, εξαρτάται και από τις δικές μας επιλογές. Χρειάζεται να δοθεί κινηματική απάντηση, που θα υπερβαίνει το πλαίσιο της διαμαρτυρίας, θα φιλοδοξεί να είναι πολιτικά επικίνδυνη και κοινωνικά αποτελεσματική.
Απέναντι μας έχουμε όχι μόνο την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τους παλιούς (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ) και τους νέους (ΕΡΑ) χειροκροτητές που τη διευκολύνουν στα μέτρα που παίρνει.
Εμείς συλλογικά δεσμευόμαστε πως θα παλέψουμε  και μέσα από το ΠΥΣΠΕ ενάντια στην υλοποίηση των νόμων που υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση ως δημόσιο και δωρεάν αγαθό
Θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματά μας. Θα αγωνιστούμε  να επικρατήσει αξιοκρατία και διαφάνεια. Θα ασκούμε έλεγχο στη διοίκηση σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών.
Θα ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, κατοχυρώνοντας στην πράξη το δικαίωμά τους στην ενημέρωση, τον έλεγχο στη διοίκηση, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων.
Αυτά που είναι για μας αυτονόητα, δεν υλοποιήθηκαν τα χρόνια που πέρασαν από τους δύο αιρετούς του ΠΥΣΠΕ, που κινήθηκαν στη λογική αποκλειστικά των προσωπικών και παραταξιακών εξυπηρετήσεων. Μέρος του μηχανισμού της διοίκησης κάθε φορά, «σωτήρες» και υπερασπιστές των Δ/ντών των σχολείων και των προσωπικών και κομματικών φίλων τους. 

Ο αιρετός της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ δεσμεύεται:
Να μεταφέρει-υλοποιεί αποφάσεις των συλλόγων και των γενικών συνελεύσεών τους και να αγωνίζεται μαζί τους καλώντας τους σε μαζικές παρεμβάσεις.
Να αναδεικνύει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής αντιπαλεύοντας την «εύρυθμη λειτουργία» που περνάει πάνω από την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Να αγωνίζεται για ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων καταγγέλλοντας και αντιπαλεύοντας  αυθαιρεσίες, ρουσφέτια, αδιαφανείς διαδικασίες. Να στηρίζει κάθε αδικηθέντα συνάδελφο.
Να υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Να ενημερώνει δημόσια για κάθε ενέργεια ή θέση του και τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ.
Να απέχει από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και να υπερασπίζεται το εκπαιδευτικό κίνημα.

Οι υποψήφιοι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ για το ΠΥΣΠΕ Ανατ. Θεσ/νίκηςΑγαπητός Θανάσης, 107ο Δ.Σ Θεσ/νίκης
Αλβανούδη Ζωή, 81ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Ανθουλάκη Ευμορφία, 1ο Δ. Σ. Περαίας
Βάϊας Μιχάλης, 87ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Βασιλειάδου Δέσποινα, 3ο Δ.Σ. Θέρμης
Βουρτσάκη Ευαγγελία (Βάνα), 2ο Δ.Σ Πυλαίας
Γεωργίου Μαρία, 1ο Ν/γείο Τριλόφου
Γκλαρνέτατζης Νικόλαος, 41ο Δ.Σ Θεσ/νίκης
Ζαφειριάδου Βέρα, Δ.Σ. Χορτιάτη
Θεμελή Σοφία (Φαίη), 4ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Καμπούρης Γεώργιος, 5ο Δ.Σ. Περαίας
Καμπούρης Δημήτριος, 2ο Ειδικό Δ. Σ. Θεσ/νίκης
Καπακτσής Δημήτριος, 2Ο Δ.Σ. Μηχανιώνας
Καραγκούνη Βασιλική, 4ο Ειδ. Σχολείο Θεσ/νίκης
Καρακατσάνη Περσεφόνη, 5ο Δ.Σ. Καλαμαριάς
Κάργα Σταυρούλα, Διαπολιτισμικό Ν. Επιβατών
Καρρά Φωτεινή, 4ο Νηπ. Θεσ/νίκης
Κάσκαρης Ιωάννης, 37Ο Δ.Σ. Θες/νίκης
Κοτίνης Χρήστος, 88ο Δ.Σ Θεσ/νίκης
Κορδίλας Ξενοφών, 1ο Δ.Σ. Πυλαίας
Κυπραίος Δημήτριος, Δ.Σ. Εξοχής
Λανταβός Βασίλης, 37ο Δημ. Σχολείο Θεσ/νίκης
Μαλλιώρης Διονύσης, 17ο Δ.Σ. Καλαμαριάς
Μάρη Έλσα, 22ο Ν/γείο Θεσ/νίκης
Μουσιάδου Ειρήνη, 2ο Ν/γείο Ασβεστοχωρίου
Μπεζιργιάννη Άννα, Κωφών-Βαρυκόων Πανόραμα
Μπεντίλα Ειρήνη (Ρένα), 12ο Δ.Σ. Καλαμαριάς
Πανδίρη Ιωάννα, 1ο Δ.Σ. Περαίας
Παπαδοπούλου Αθηνά, διάθεση
Πλατής Κωνσταντίνος, 88ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Σμήλιου Μαρία, 5ο Ν/γείο Θέρμης
Σταρακάς Λεωνίδας, 8ο Δ.Σ. Καλαμαριάς
Τζιουμάκης Γιώργος, 2ο Δ.Σ Ραιδεστού
Τρώντσιου Ευαγγελία (Λίτσα), Δ.Σ. Χορτιάτη
Τσαρουχά Μαριάνθη, 10ο Ειδ. Σχολ. Βαρήκοων
Χαραβιτσίδης Παύλος, 15ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Χατζηθεοδωρίδου Μαρία, 88ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης
Χεπάκη Αναστασία, 61ο Δ.Σ. Θεσ/νίκ