Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

27.12.16

Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπ/κών ΠΕ (Παρεμβάσεις) ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του Β' Συλλόγου ΠΕ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ Β’ Συλλόγου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

«…..είμαι πεισμένος πως η έρημος πάντα έχει και οάσεις και διέξοδο,
αρκεί να μην παραπλανηθείς και προλάβει να σε στεγνώσει.»
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΓΙΑ Δ.Σ. και ΕΔΟΘ
Β’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

                                                                  ΓΙΑ Δ.Σ.                                   ΓΙΑ ΕΔΟΘ
ΨΗΦΙΣΑΝ
330                                           330
ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ
                  19                                              17
ΕΓΚΥΡΑ
311                                            313
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ  ΕΔΡΕΣ

ΨΗΦΟΙ    ΕΔΡΕΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)
119            3
        125     3
ΔΑΚΕ
123            3
        119     3
ΑΝΕΞ. ΔΗΜΟΚΡ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
53              1
          43      1
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠ. ΕΚΠ/ΚΩΝ-(ΠΑΜΕ)
16              0
          26      1


 
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών του Β’ συλλόγου χαιρετίζει και ευχαριστεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την εκπαίδευση και τους εργαζόμενους, ψήφισαν-στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας στις εκλογές του συλλόγου.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών όλη την προηγούμενη περίοδο, χωρίς ταλαντεύσεις και πολιτικές ή συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, αγωνίστηκε για να μπορέσει το σωματείο να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης των συναδέλφων και ανάδειξης των αιτημάτων του κλάδου. Σταθερά υπερασπίστηκε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα όλων αυτών που εργάζονται στην εκπαίδευση με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση.
Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει να κινείται η Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών και το επόμενο διάστημα μέσα και έξω από το νέο Δ.Σ. παλεύοντας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού, για το ξήλωμα της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που ορίζεται από τη βαρβαρότητα των τριών μνημονίων.
Αυτοί που αποδέχονται και στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές και η μόνη τους αγωνία είναι ποιος θα είναι κάθε φορά ο πολιτικός διαχειριστής τους, αυτοί που έχουν επανειλημμένα θητεύσει στις προνομιακές  θέσεις  των κυβερνητικών συνδικαλιστών και αποκλειστικά υπερασπίζονται το κόμμα τους και τις πολιτικές στοχεύσεις του, δε μπορούν να είναι λύση για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ειδικά στην κρίσιμη πολιτική καμπή που περνάμε, μόνο οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους μπορούν να σταθούν εμπόδιο στον πολύμορφο εκβιασμό της κοινωνίας και να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή κυβέρνησης – ΕΕ– ΔΝΤ και της πολιτικής που υλοποιούν σε παιδεία και κοινωνία, να απονομιμοποιήσουν το 3ο μνημόνιο, να ξηλώσουν τα προηγούμενα δύο. Αυτό το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής οφείλουμε να επιχειρήσουμε κι όχι να ανεχτούμε το βέβαιο «θάνατο»των δικαιωμάτων μας!!!
Πιο αποφασιστικά θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση οι εκπαιδευτικοί να γίνουν πρωταγωνιστές, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως η σιωπή, η υπομονή, η ιδιοτέλεια και να κοιτάμε τη δουλεία μας, έχουν προκαλέσει τα σημερινά αδιέξοδα του κόσμου της εργασίας.

Μην αφήνεις κανέναν να αποφασίζει για σένα,
       χωρίς εσένα !!!