Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

25.8.17

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων ΔΕ για τις θέσεις της ΟΛΜΕ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου. Ή πώς μπορείς να λες πολλά, αλλά να μην κάνεις τίποτα.

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων ΔΕ για τις θέσεις της ΟΛΜΕ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου.  Ή πώς μπορείς να λες πολλά, αλλά να μην κάνεις τίποτα.Θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει με τις θέσεις της ΟΛΜΕ για τον προγραμματισμό του υπουργείου, σχετικά με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων στα λειτουργικά κενά. "Πιάνει" αρκετά πράγματα σωστά, θα 'λεγε κάποιος.

Το πρόβλημα όμως είναι στο διά ταύτα. Αντί για άλλη δήλωση, παραθέτουμε τον τρόπο με τον οποίο κλείνει το κείμενο της ΟΛΜΕ:

«Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και τους αιρετούς του κλάδου στα Υπηρεσιακά συμβούλια να ακολουθήσουν τις διαδικασίες εκείνες που θα εξασφαλίσουν την δίκαιη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων αλλά και την πραγματικά ομαλή λειτουργία των σχολείων.»

και υπενθυμίζουμε τον τρόπο με τον οποίο έκλεινε η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων στις 14/8, η οποία είχε σταλεί σε όλα τα μέλη του ΔΣ και που -ειδικά για τις δύο τελευταίες παραγράφους- ζητήσαμε να ενσωματωθεί στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Απαιτούμε από το Υπ. Παιδείας να αποσύρει αμέσως αυτή την εγκύκλιο.
Καλούμε τους Δ/ντές Εκπαίδευσης και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να σεβαστούν τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις αγνοώντας τον. Ο κλάδος με τους αγώνες του έχει κατακτήσει συγκεκριμένες και διαφανείς διαδικασίες για τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε:

Το ΔΣ  της ΟΛΜΕ  να καταγγείλει την παραπάνω διαδικασία και να πραγματοποιήσει μαζί με τη ΔΟΕ άμεσα παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την απόσυρση της εγκυκλίου.
Ταυτόχρονα καλούμε τους αιρετούς, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους εκπαιδευτικούς , να ακυρώσουν οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής των παραπάνω, με παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια,  για να μην εφαρμοστούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.»

Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση επιμένουμε.

Αθήνα 24/8/2017