Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

8.11.17

Παρεμβάσεις στο δημόσιο: Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης. Όλοι στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, Πέμ. 9/11, Καμάρα, 6.30 μ.μ.

Καμιά ανακωχή με κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ
Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης
Ανατροπή και ξήλωμα των μνημονίων

Όλοι στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων
Πέμπτη 9/11, Καμάρα, 6.30 μ.μ.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μαζί με την ΕΕ, το ΕΚΤ και το ΔΝΤ μια σειρά από νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα 113 προαπαιτούμενα για την 3η αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου που υπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα μέτρα έρχονται να προστεθούν σε όσα αποφασίστηκαν στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης την περασμένη άνοιξη και οδηγούν σε περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και των κοινωνικών δαπανών, ένα νέο γιουρούσι ιδιωτικοποιήσεων. Η 3η αξιολόγηση βάζει στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ειδικά το δικαίωμα στην απεργία, καθώς προτείνονται περιορισμοί που θυμίζουν ολοκληρωτικό καθεστώς. Μαζί ετοιμάζουν τσεκούρι στα κοινωνικά επιδόματα, νέο πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις, επιτάχυνση των πλειστηριασμών που τους θέλουν ηλεκτρονικούς για να αρπάζουν στο άψε σβήσε τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, καθώς και μια νέα σειρά ιδιωτικοποιήσεων. Παράλληλα ο προϋπολογισμός του 2018 προκειμένου να βγάλει το μαμούθ πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% έχει νέες περικοπές και φορολογικά βάρη. Το περίφημο μέρισμα που ετοιμάζουν είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε όσα αφαιρούνται από το λαϊκό εισόδημα.
Κόμματι αυτών των επιλογών είναι η επίθεση στα μορφωτικά και  εργασιακά δικαιώματα στην εκπαίδευση με αιχμή του δόρατος το λεγόμενο «νέο λύκειο» και τη μαθητεία, η ομηρία και η απειλή απόλυσης των συμβασιούχων σε δήμους και υπηρεσίες, τα πλήγματα στο ωράριο των γιατρών και τη δημόσια υγεία. Βασικό εργαλείο για τη διαίρεση, τη χειραγώγηση και την αναίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι η αξιολόγηση. Γι’ αυτό η κυβέρνηση θέλει να την περάσει στο ευρύτερο δημόσιο τομέα με κάθε μέσο και αυταρχισμό, παρά τη δυναμική και πετυχημένη απεργία-αποχή, γι’ αυτό επιχειρεί να επιβάλλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση.

Στο προσκήνιο και οι νέες πολεμικές δαπάνες και εξοπλισμοί που έκλεισε ο Τσίπρας στη συνάντηση του με τον Τραμπ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνοντας το ρόλο του καλού στρατιώτη του ΝΑΤΟ, στρατεύεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με βαρύ οικονομικό κόστος για το λαό και συνενοχή για τη διαιώνιση των πολέμων και την προσφυγοποίησης των λαών σε Αν. Μεσόγειο και Μ. Ανατολή.
Μόνη ελπίδα οι αγώνες!
Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους, το λαϊκό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς δείχνουν ότι οι λαϊκοί και εργατικοί αγώνες μπορούν να σταματάνε τα μνημονιακά προαπαιτούμενα, ενώ η ανάθεση των πάντων στην κυβερνητική εναλλαγή ή στα παζάρια και τη στάση αναμονής των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ που βαφτίζεται «οικονομία δυνάμεων» οδηγεί στην συγκάλυψη των μνημονιακών κομμάτων και στην αδράνεια το κίνημα και τους εργαζόμενους. Με τη δύναμη της ενότητας γύρω από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Με τη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων και αιτήματα με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα εργαζομένων και κοινωνίας. Με τους πολιτικούς στόχους για την απελευθέρωση από χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ. Με τις αποφασιστικές μορφές πάλης, μπορούμε να αγωνιστούμε, να βάλουμε φραγμούς και να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις στο δημόσιο


https://paremvasi.blogspot.gr/