Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

4.7.18

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για την φασιστική επίθεση στον συνάδελφο Πέτρο Θεοδωρίδη

 Το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος μας Πέτρος Θεοδωρίδης, καθηγητής του 4ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, από ομάδα ακροδεξιών στοιχείων έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Την στιγμή που η πόλη βουλιάζει στην ανεργία, τη μαύρη εργασία και την παρακμή, οι εργαζόμενοι βλέπουν να κατάσχονται τα σπίτια και οι περιουσίες τους και ο πλούτος και οι υποδομές της πόλης και της χώρας παραδίδονται στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, οι φασιστικές ομάδες συνεπικουρούμενες από πολιτικούς, θρησκευτικούς και οικονομικούς παράγοντες, εκτρέπουν τη δημόσια «συζήτηση» στην ονοματολογία και την καλλιέργεια μίσους απέναντι στους γειτονικούς λαούς, στην αναβίωση εμφυλιοπολεμικού κλίματος.

Ακροδεξιοί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του Σύριζα, αφού έβρισαν χυδαία τον συνάδελφο, τον χτύπησαν με κοντάρι με αποτέλεσμα να πέσει λιπόθυμος στο έδαφος και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Η επίθεση εναντίον του από ακροδεξιούς τραμπούκους καταδικάζεται απερίφραστα από όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Το περιστατικό εντάσσεται στο καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου, που προσπαθούν να επιβάλλουν στην πόλη εδώ και καιρό ακροδεξιοί και φασίστες εξαπολύοντας τάγματα εφόδου ενάντια σε καταλήψεις, θέατρα, καταστήματα, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, πολίτες, μετανάστες, ομοφυλόφιλους ακόμη και μνημεία στα πρότυπα των χιτλερικών μεθόδων.

Αξιοποιούν το κλίμα που διαμόρφωσαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την κοινωνική αλλά θολή δυσαρέσκεια, ιδιαιτέρα της νεολαίας, από τις αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, επιδιώκοντας να την εκφράσουν με τον πιο αντιδραστικό και βάρβαρο τρόπο.

Η πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ αποτελεί εξαιρετική εξέλιξη για τις ΗΠΑ και την ΕΕ που επέβαλαν λύση για να ισχυροποιηθεί άμεσα η Νατοϊκή παρουσία στα Βαλκάνια. Η πάση θυσία εξυπηρέτηση των σχεδίων ΗΠΑ και ΕΕ από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, οι πανηγυρισμοί και τα συγχαρητήρια αποτελούν πρόκληση για τον ελληνικό λαό καθώς την ίδια ώρα ψηφίστηκαν και άλλα μέτρα εξόντωσης του που προβλέπει το Νέο Πολυτερατούργημα της 14ης Ιουνίου, υπό την πίεση των Ευρωπαίων και υπερατλαντικών «συμμάχων».

Οι λαοί και οι εργαζόμενοι εκατέρωθεν των συνόρων, όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμφωνία αυτή, αλλά έχουν πολλά να διακινδυνεύσουν. Η σταθερότητα υπό τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποτελεί βήμα αποσταθεροποίησης όταν τα συμφέροντα τους το προστάζουν, ενώ το δηλητήριο του εθνικισμού και της ξενοφοβίας τροφοδοτείται εκ νέου.

Το πρόσφατο παρελθόν της Αμερικάνικης παρουσίας στα Βαλκάνια καταδεικνύει ότι οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και η συμμετοχή σ’ αυτούς ποτέ δε διασφάλισαν την ειρήνη, αντίθετα ενισχύουν τους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών κέντρων και των γειτονικών κρατών. Μια νατοϊκή λύση δεν είναι λύση, αλλά προετοιμάζει νέα δεινά.

Οι λαοί της περιοχής, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιπαλέψουν τους εχθρούς της ειρήνης, της σταθερότητας της ομαλής συνύπαρξης λαών και εθνών: το Νάτο και την ΕΕ, τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον εθνικισμό. Να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα απαιτεί να φύγει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ απ’ τα Βαλκάνια, το ΝΑΤΟ και οι βάσεις από την Ελλάδα και θα αγωνίζονται για την ειρηνική συμβίωση και το σεβασμό όλων των λαών της περιοχής.

Οι επιθέσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις «ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες» αλλά όλους μας. Όλοι είμαστε ο εν δυνάμει επόμενος στόχος στη λογική του «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας». Οι φασιστικές συμμορίες που τρομοκρατούν με συνθήματα του τύπου «η πόλη μάς ανήκει» δεν έχουν κανένα μα κανένα ενδιαφέρον για τα λεγόμενα εθνικά θέματα. Στην πραγματικότητα δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των αστυνομικών αρχών (αυτές διώκουν αγωνιστές νεολαίους και αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων) είναι τεράστιες και πρέπει να τις αναλάβουν πριν θρηνήσουμε νεκρούς.

Απαιτούμε την σύλληψη και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης στον συνάδελφο μας Πέτρο Θεοδωρίδη.