Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

10.12.18

Παρεμβάσεις ΔΕ: Το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα φραγμός απέναντι στις απειλές εθνικιστών –φασιστών



Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.    
10/12/2018

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΦΡΑΓΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ –ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Καταγγέλλουμε τις απειλές, τις επιθέσεις και την απόπειρα εκφοβισμού στα οποία επιδίδονται όλοι αυτοί που επιχείρησαν την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εθνικιστικής, φασιστικής εισβολής στα σχολεία στις 29 Νοεμβρίου, με πρόσχημα το Μακεδονικό.  Η στυγερή δολοφονία του 63χρονου εργάτη γης Petrit Zifle στη Λευκίμμη από τον εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής,  είναι αποτέλεσμα αυτής της φασιστικής επιχείρησης.
Η αναίσχυντη συμμαχία της ΧΑ και των άλλων θρασύδειλων νεοφασιστικών, νεοναζιστικών μορφωμάτων (Ελληνική Λύση, ΕΣΑ κλπ)  μαζί με την ακροδεξιά, δυσαρεστημένη από τη μαζική αντίδραση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, που τους χάλασαν τα σχέδια, προσπαθούν να επιβάλλουν κλίμα φόβου μέσα κι έξω από τα σχολεία. Με τη στοχοποίηση, μέσα από την ιστοσελίδα της Χ.Α, των καθηγητών/τριων ΕΛΜΕ που πήραν αποφάσεις και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, όπως της Γ και Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Ε ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής,  η ΕΛΜΕ Χανίων κλπ ως «καθηγητάδων που έχει διορίσει το ανθελληνικό καθεστώς». Με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας (π.χ. Γκράβα, Γέρακας, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Λάρισα ), με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αναγραφή συνθημάτων στα σχολεία κλπ. Με εκφοβισμό και επιθέσεις εναντίον μαθητών και φοιτητών, μέσα κι έξω από τα σχολεία και τις σχολές (π.χ. Γέρακας, Θεσσαλονίκη, Ελληνικό κλπ). Ακόμη και με καθαίρεση γονιών από μέλη ΔΣ, όπως στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, με τις κατηγορίες ότι είναι «άθεοι, εθνομηδενιστές». Υπήρξαν σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο του στυλ «η άπλυτη ΕΑΜοβουλγάρα διαμαρτύρεται για τη διαγραφή της ενώ έπρεπε να χαίρεται που είναι ζωντανή» και «Τιμή και δόξα στους εθνικόφρονες που αφαιρούν τις ζωές ΕΑΜοβουλγάρων»!
Ενοχλήθηκαν οι ναζιστικές συμμορίες που οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί αποκάλυψαν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια τους να δηλητηριάσουν τα νεανικά μυαλά των μαθητών, με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα. Γιατί οι ΕΛΜΕ καλούσαν τον κόσμο της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού, για να μη γίνουν οι μαθητές μας «υλικό» για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα. Γιατί καλούσαν σε πρωτοβουλίες του εκπαιδευτικού κινήματος, με αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό χαρακτήρα αλλά και  σε κοινό αγώνα για μια εκπαίδευση απελευθερωμένη από τα δεσμά των μνημονίων.

Πώς, αλήθεια, να μην ενοχληθούν αυτοί που θεωρούν  «φιλελληνικά καθεστώτα» το μεταξικό φασισμό, το ναζιστικό Ράιχ και την επτάχρονη δικτατορία  που οδήγησε την βόρεια Κύπρο στην αγκαλιά του τουρκικού επεκτατισμού. Αυτοί που εχθρεύονται τις πατρίδες των άλλων,  θέλουν να πυροδοτήσουν τον  εμφύλιο των φτωχών, για να μένει απείραχτη κάθε εξουσία, που  προσκυνούν τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ. Αυτοί που είναι εχθροί του εκπαιδευτικού, του μαθητικού και του εργατικού κινήματος για χάρη των αφεντικών τους. Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν  τα εργατικά σωματεία και το εργατικό και κίνημα  ως… παρακράτος, αυτοί που λειτουργούν σαν παραστρατιωτικές οργανώσεις, που τριγυρνάνε ασύλληπτοι στους δρόμους σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο, που χτυπάνε  τα συνδικάτα στο Πέραμα και τους λιμενεργάτες στον Πειραιά όποτε πάει να οργανωθεί απεργία εναντίον των εφοπλιστών, που υποκλίνονται στο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.
Αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα είναι πως το εθνικιστικό μίσος, η πατριδοκαπηλεία, η εχθρότητα προς τους γειτονικούς λαούς, που προωθούνται συστηματικά από την κυρίαρχη ιδεολογία, όχι μόνο φουσκώνουν τα πανιά των φασιστών και των νεοναζί, αλλά οπλίζουν και τα δολοφονικά τους χέρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, που στρώνει το έδαφος για όλα αυτά με την φιλοϊμπεριαλιστική,  ευρω-μνημονιακή και αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική  πολιτική της, τη διεκδίκηση του ρόλου σημαιοφόρου των σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά και το ότι οι δομές και τα σκοτεινά δίκτυα υποστηρικτών της ΧΑ και των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών δεν έχουν κτυπηθεί, τέσσερα χρόνια τώρα.
Οι Παρεμβάσεις καλούν τις ΕΛΜΕ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, να πάρουν άμεσα μέτρα καταγγελίας και απάντησης των παραπάνω επιθέσεων με κινητοποιήσεις αλλά και πρωτοβουλίες υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής των εκπαιδευτικών και των μαθητών, μαζί με το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα.
Όταν απειλούν μια ή έναν από εμάς θα μας βρίσκουν όλους απέναντί τους!