Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

6.2.19

Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα σεμινάρια των αξιολογητών


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                             Θεσσαλονίκη          5-2-2019                                                            Πρ. Κορομηλά 51 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622

τηλ. επικοινωνίας 6979850143                                 





 Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα σεμινάρια των αξιολογητών




Η κυβέρνηση με την περίφημη τακτική της διαμόρφωσης «κουλτούρας αξιολόγησης»  κατά ΟΟΣΑ, προχωρά στην υλοποίηση του ν. 4547/2018.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

*      Προχωρεί «στον προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου», δηλαδή στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

*      Ψήφισε το προσοντολόγιο με το οποίο η επάρκεια ενός εκπαιδευτικού κρίνεται από τον όγκο των τυπικών “προσόντων” του.

*      Καλεί τους εκπαιδευτικούς να συγκροτήσουν ομάδες υποστήριξης των οποίων το έργο θα αξιολογείται.

*      Ενισχύει τον επιτελικό ρόλου της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. για την εξωτερική αξιολόγηση του συνόλου του εκπαιδευτικού συστήματος,

*      Εισάγει  αξιολογικές διαδικασίες στο πρόγραμμα «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ» , στην επιλογή υποδιευθυντών κλπ.

*      Οργανώνει σεμινάρια των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου που αφορούν την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.



Το Δ.Σ της Γ΄ ΕΛΜΕ Θες/νίκης μαζί με τα Δ.Σ των άλλων  ΕΛΜΕ  και των συλλόγων  Εκπαιδευτικών Π.Ε. που καλύπτουν το 1ο και 2ο ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, καλούν τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας, την  Πέμπτη 7/2/2019 στις 9.00 πμ., στο 107ο  Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης (Νεμέας 1-Αλυσίδα  Χαριλάου) στα  σεμινάρια των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου που αφορούν την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια των αποφάσεων των Γ.Σ. και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για ακύρωση της νέας αξιολόγησης και της απεργίας -αποχής



Για το λόγο αυτό το Δ.Σ προκηρύσσει  3ωρη στάση εργασίας από τις 8.00-11.00π.μ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ