Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

30.10.23

Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Πρόταση του ΔΣ της ΕΛΜΕ προς τους συλλόγους διδασκόντων για δράσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης       Θεσσαλονίκη 30/10/2023                 

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

            Με αφορμή το νέο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα, καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ανοίξουμε τη συζήτηση από αύριο στα σχολεία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

            Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι και αμέτοχοι μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα.  Είναι η ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες, να κάνουμε δράσεις με τους μαθητές μας, να αφιερώσουμε 1 - 2 ώρες μαθήματος, με ζωγραφιές, ποιήματα, τραγούδια, γράμματα, πανό κ.ά.

            Με τις πρωτοβουλίες αυτές θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα και το δικό του ανεξάρτητο κράτος. Επίσης, έχει αξία να προβάλουμε το δικαίωμα των παιδιών στην ασφάλεια, τη μόρφωση, το παιχνίδι, την ψυχαγωγίας, την ειρήνη.

            Τα παιδιά των της Παλαιστίνης και του Ισραήλ είναι θύματα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Νετανιάχου. Οι εκπαιδευτικοί μιλούν στους μαθητές τους για την ιστορική αλήθεια και το δίκιο, για να μην πληρώσουν και τα δικά μας παιδιά την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που δικαιολογεί τα εγκλήματα του Ισραήλ και στηρίζει τη δολοφονική του δράση.

Για το Δ.Σ.

                                  

                   

                     Ο πρόεδρος                                                         Η γραμματέα

              Χρήστος  Ζαγανίδης                                       Σοφία Στεφανίδου