Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

14.3.24

Ενημέρωση από ΓΣ Α' ΕΛΜΕ & ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ - Η απεργία αποχή από την αξιολόγηση θα συνεχιστεί!

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης-Συνεργαζόμενοι Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Η απεργία αποχή από την αξιολόγηση θα συνεχιστεί!

Επαναπροκήρυξη της από την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ!       

Προχωράμε με ισχυρό μας όπλο τις στάσεις εργασίας για να μην μπουν οι αξιολογητές στις τάξεις!

Δεν θα μας υποτάξουν! Ο αυταρχισμός, οι αυθαιρεσίες, οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν!

 Τι έγινε στην Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ-Θ (8/3)

· Τι αποφάσισε η Γεν. Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ στην Αθήνα (9/3)

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ μας την Παρασκευή 8-3-2024, με βάση την πρόταση της Αγωνιστικής Παρέμβασης-Συνεργαζόμενοι που στηρίχτηκε και από την Αντεπίθεση, αποφασίστηκαν   ως πρόταση στην Γ.Σ. Προέδρων της 9-3-2024 τα εξής:    

· Η ΟΛΜΕ να επαναπροκηρύξει τώρα την απεργία αποχή. Ούτε ημέρα χωρίς κάλυψη οι συνάδελφοι.

·  Η ΓΣ των προέδρων να αποφασίσει επαναπροκήρυξη της Απεργίας - Αποχής από όλες τις ΕΛΜΕ με πρόταση της ΟΛΜΕ αν το ΥΠΑΙΘΑ βγάλει την Α-Α παράνομη. Να αποφασίσουν όλες οι ΕΛΜΕ, οι ίδιες να την επαναπροκηρύξουν στα πλαίσια ενιαίου σχεδίου.

· Συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Α-Α  με κάθε δυνατό τρόπο (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ).

· Να ληφθούν από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ όλα τα μέτρα στήριξης του αγώνα κατά της αξιολόγησης (εξώδικο για Α-Α, εξώδικο μονιμοποίησης νεοδιόριστων, εκδηλώσεις, συζητήσεις, αφίσα, κ.ά.).

· Οι διεκδικήσεις αιχμής του κλάδου για το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα, τους μισθούς, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς και για άλλα αιτήματα με τα οποία μαζικά συμμετείχε ο κλάδος στην απεργία στις 28/2 και στις μεγάλες συγκεντρώσεις παραμένουν.

· Να συγκροτηθεί αγωνιστικό πρόγραμμα του κλάδου με αγώνα διαρκείας (απεργιακά βήματα, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, κ.ά.). Να γίνει 24ωρη απεργία, ενδεικτικά 14/3 ή 20 - 21/3.

· Να πραγματοποιηθεί συντονισμός των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ στη βάση αποφάσεων των σωματείων μας.

·  Συγκέντρωση 13/3, 2.30μμ στην Περιφέρεια κατά δίωξης Β. Μορέλλα και σε όλες τις διώξεις. 

Σημειώνουμε ότι α) η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ διαφοροποιήθηκε στο θέμα της κοινοποίησης στον κλάδο της απόφασης για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ΕΛΜΕ, με το σκεπτικό ότι έτσι δεν πιέζεται η ΟΛΜΕ. Κάτι τέτοιο είναι αβάσιμο γιατί η θέση για το θέμα της ΟΛΜΕ στη ΓΣ προέδρων στις 9/3 καταλήχτηκε με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και όχι τις εκτιμήσεις του ΔΣ της και β) οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ δεν παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση της Α' ΕΛΜΕ για άλλη μια φορά.

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων (9/3/2024)

1. Η Γ.Σ. Προέδρων ομόφωνα αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της Α Α από την ΟΛΜΕ.

2. Νέο γύρο Γ.Σ. σε περίπτωση που το υπουργείο προσφύγει δικαστικά και κριθεί παράνομη.

3. Ισχύουν οι στάσεις εργασίας μέχρι που θα αρχίσει η εφαρμογή της επαναπροκήρυξης της Α. Α..

4. Ψήφισμα για να σταματήσει η δίωξη του συναδέλφου Β. Μορέλα που κατατέθηκε από την Ε ΕΛΜΕ-Θ και υπογράφηκε από 42 ΕΛΜΕ.

5. Άλλα ψηφίσματα (ειδική αγωγή, κτηριακό ειδικής αγωγής, αλλαγή περιοχών μετάθεσης Έβρου).

Σχετικά με τις προτάσεις της Ε ΕΛΜΕ-Θ και άλλων ΕΛΜΕ

1. Η Πρόταση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα πήρε 21 Ψήφους.

2. Η Πρόταση για συνεχόμενες επαναπροκήρυξεις της απεργίας αποχής με κάθε τρόπο (ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ) πήρε 26 Ψήφους.

3. Η Πρόταση επαναπροκήρυξης της Α. Α.  με πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ πήρε 17 ψήφους.

4. Η ΟΛΜΕ με απόφαση της ΓΣ προέδρων να καλέσει τις ΕΛΜΕ για επαναπροκήρυξη της Α.Α., πήρε 16  ψήφους.

5. Η Πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα. Ενδεικτικά (14/ ή 21/3) πήρε 16 ψήφους.

Στη διαπίστωση που προβλήθηκε από ΕΛΜΕ  ότι οι αποφάσεις της ΓΣ δημιουργούν κενό το οποίο πολλοί «σύμβουλοι» αλλά και «διευθυντές», θα τρέξουν να εκμεταλλευτούν: 1. Από την επίδοση της απόφασης έως και την παρέλευση τεσσάρων ημερών από την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής για να μπει σε ισχύ. 2. Από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για να προτείνει νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και γενική συνέλευση προέδρων για να παρθεί νέα απόφαση. Δεν υπήρξε τοποθέτηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, όπως θα όφειλε!

Απαντάμε στον αυταρχισμό αξιοποιώντας τις παρακαταθήκες

από το μεγάλο μακροχρόνιο αγώνα κατά της αξιολόγησης

Ο άκρατος αυταρχισμός που εκδηλώνεται με τις συνεχείς δικαστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης κατά της απεργίας αποχής (11 μέχρι τώρα) και με τους συνεχείς εκβιασμούς, τις απειλές από τους νέους επιθεωρητές (συμβούλους και διευθυντές) για το προχώρημα της αξιολόγησης μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε αξιοποιώντας όλες τις μεγάλες παρακαταθήκες που μας δίνει ο μακροχρόνιος αγώνας για να μην περάσει η αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση για να σταματήσει τη μεγάλη μάχη αξιοποιεί τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες με πανομοιότυπους λόγους (δεν προηγήθηκε διάλογος, φαλκιδεύουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στρεφόμαστε κατά των νόμων, για τη λύση των αιτημάτων μας απευθυνόμαστε στο αναρμόδιο ΥΠΑΙΘΑ και όχι στη βουλή, είναι πολιτική η απεργία) προσπαθεί να σταματήσει τον αγώνα του κλάδου κατά της αξιολόγησης! Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οι λόγοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά ότι είναι προσχηματικοί γιατί η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που κατά κόρον παραβιάζει αυτά που κατηγορεί τον κλάδο. Το διάλογο είναι η κυβέρνηση που τον αποφεύγει και αυτό αποδεικνύει σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψηφίζει, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε στο ελάχιστο κάποιος διάλογος με τα σωματεία μας. Τα μορφωτικά δικαιώματα τα φαλκιδεύουν τα μέτρα που παίρνει και όχι ο αγώνας κατά της αξιολόγησης, ενώ το να επικαλείται ότι στρεφόμαστε κατά νόμων, αλίμονο αν η κυβέρνηση κυβερνούσε χωρίς στοιχειώδη νομοθεσία και είναι η ίδια που ψηφίζει νόμους εκτρώματα που πρέπει να ανατραπούν για να μην παραδοθούν δημόσιες υπηρεσίες και δημόσια αγαθά στα συμφέροντα της αγορά!

Διοίκηση και αξιολογητές, σύμβουλοι και διευθυντές που έχουν χάσει πλέον κάθε εκπαιδευτικό τους ρόλο, ως νέοι κυνηγοί κεφαλών, έναν στόχο έχουν, να πιέσουν και να παραπλανήσουν με κάθε τρόπο για να αξιολογήσουν  όσους μπορούν. Ακολουθούν σειρά εκβιασμών και πιέσεων : Προχωρούν από μόνοι τους σε ορισμό παρατηρήσεων στην τάξη, ενώ οι συνάδελφοι απέχουν από την προσυνεννόηση. Ζητούν υπεύθυνη δήλωση. Ζητούν δήλωση μέσω gov. gr.  Πιέζουν τους συναδέλφους να υπογράψουν πρακτικό.  Επικαλούνται προφορικές οδηγίες των Διευθύνσεων εκπαίδευσης. Οργανώνουν σαν τους κλέφτες εν κρυπτώ αξιολογήσεις. Όλα αυτά και άλλα σχέδια με τα οποία θέλουν να προχωρούν την αξιολόγηση, δεν προβλέπονται πουθενά, απαιτούμε να σταματήσουν τους εκβιασμούς, τις πιέσεις και τις αυθαιρεσίες.

 Διευθυντές και σύμβουλοι, έχουν ξεπεράσει τους "πάλαι ποτέ" επιθεωρητές και βρίσκονται απέναντι στην απόφαση ενός ολόκληρου κλάδου  να μην περάσει η αξιολόγηση! Ο καθένας με τη στάση του βρίσκεται ή με τον κλάδο ή απέναντί του!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΜΑΣ ΟΠΛΑ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

Συνάδελφοι/ισσες, δεν υπογράφουμε κανένα πρακτικό ή κείμενο  διευθυντών - αξιολογητών.

Είμαστε με τον κλάδο μας και τις ομόφωνες συλλογικές μας αποφάσεις και κορυφαία η ομόφωνη απόφαση της ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023).

Απαντάμε συλλογικά. Παράλληλα  με την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, ενεργοποιούμε τις στάσεις εργασίας  και δεν επιτρέπουμε κανέναν να μπει στην τάξη!

·          Όταν επιχειρούν να μπουν στην τάξη μας να μας αξιολογήσουν, δηλώνουμε στάση εργασίας (η ΕΛΜΕ έχει κηρύξει μονόωρες και δίωρες στάσεις και τρίωρες η ΟΛΜΕ).

·          Αν σύμβουλοι και διευθυντές συνεχίζουν να ασκούν αφόρητες πιέσεις για συναντήσεις προσυνεννόησης, δηλώνουμε στάση εργασίας .

·          Η ΟΛΜΕ, με απόφαση της ΓΣ προέδρων, έχει εκκινήσει την προκήρυξη νέας απεργίας αποχής και θα ενημερώσουμε άμεσα πότε θα αρχίσει να ισχύει.

·          Σταματάμε παντού τις αξιολογήσεις με στάσεις εργασίας από σύλλογο και εκπαιδευτικούς! Κάθε εκπαιδευτικός που αξιολογείται φέρνει τις συνέπειες της αξιολόγησης που θα ακολουθήσουν, με ανισότητες στους μισθούς, τις συνέπειες σε βαθμολογική, υπηρεσιακή μισθολογική εξέλιξη, καθώς και την άρση της μονιμότητας, ακόμη πιο κοντά! Κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Σας καλούμε να ενημερώνετε άμεσα το ΔΣ της ΕΛΜΕ  για ενέργειες των αξιολογητών που στρέφονται κατά των δικαιωμάτων μας, την άσκηση πιέσεων και οτιδήποτε σας προβληματίζει.

Η Α΄ ΕΛΜΕ έχουμε ήδη αποφασίσει στις ΓΣ (8/2 και 8/3) την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση και θα πρέπει να εφαρμοστεί, όπως όλα τα προηγούμενα, χωρίς καμία συνέπεια για σχολεία και εκπαιδευτικούς. Καλούμε την ΟΛΜΕ να αξιοποιήσει και τη μορφή της έφεσης κατά αυθαίρετων αποφάσεων.