Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

1.4.15

Έκτακτη Ενημέρωση από ΑΡ.Σ.Ι. – Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών Νοσ. Νίκαιας

Έκτακτη Ενημέρωση από ΑΡ.Σ.Ι. – Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών Νοσ. Νίκαιας

Παρασκευή, 27/3, 11 πμ

Αμέσως μετά τα γεγονότα που αναφέρονται στην απόφαση της χθεσινής γενικής μας συνέλευσης (http://arsigr.blogspot.gr/2015/03/26315.html) (δηλαδή ουσιαστικά μετά τη ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ του αν. Υπουργού κ. Ξανθού πως θα προκαταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες μηνός Δεκεμβρίου από τα ΤΑΜΕΙΑ των νοσοκομείων για τους γιατρούς του νοσοκ. Νίκαιας και για τους ειδικευόμενους όλων των νοσοκομείων της χώρας) ΚΛΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ από το γραφείο του υπουργού κ. Κουρουμπλή στο Υπουργείο ο διοικητής του νοσοκομείου μας, όπου πήγε μαζί τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και την οικονομική υπεύθυνη του νοσοκομείου μας.

Εκεί, η «τριάδα» Κουρουμπλής – Κοκκινάκης (ΓΓ) – Κομματάς (οικονομικός υπεύθυνος του υπουργείου) ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ την πρωινή δέσμευση Ξανθού (και μάλιστα παρουσία του) για προκαταβολή των δεδουλευμένων Δεκεμβρίου από τα ταμεία των νοσοκομείων. Αυτό επιβεβαιώνεται εμμέσως πλήν σαφώς από το δελτίο τύπου που εξέδωσε εχθές ο κ Ξανθός και συγκεκριμένα από την παράγραφο : «Η άμεση αποζημίωση μέρους των οφειλομένων δεν κατέστη δυνατή και με βάση τις διαβεβαιώσεις του υπηρεσιακού μηχανισμού του υπουργείου Υγείας αναμένεται στις επόμενες μέρες η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία και η κατάθεση των χρημάτων των δικαιούχων μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου» Μάλιστα, κατέφυγαν στις «συνήθεις» από παλιότερες εποχές απειλές περί «ευθύνης των γιατρών για την δημόσια υγεία», «εισαγγελείς» κλπ. Φυσικά, επανέλαβαν τα περί «επιτάχυνσης» των προβλεπόμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών για την αποπληρωμή των οφειλόμενων 2012 και Δεκεμβρίου 2014. Βέβαια, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πάρουν την ΕΥΘΥΝΗ για τις «απειλές» που εκτόξευσαν ΕΓΓΡΑΦΩΣ, και δεν υπάρχει κανένα έγγραφο «επιστράτευσης» κλπ.
Σήμερα, μέρα γενικής εφημερίας του υπό επίσχεση νοσοκομείου, μέχρι στιγμής είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ΑΝΕΥΘΥΝΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η στάση των αρμοδίων ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ που ενώ είναι από ημερών επίσημα ενημερωμένοι, κατευθύνουν με εκδικητικό τρόπο σωρεία περιστατικών από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής προς το ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Άρα :
-         Ο αγώνας συνεχίζεται και ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ.
-         Ζητάμε άμεσα συντονισμό με τα άλλα νοσοκομεία.
-         Εξακολουθούν να ΙΣΧΥΟΥΝ τόσο το έγγραφο του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας περί των προβλεπομένων κατά την επίσχεση, όσο και το έγγραφο του Διοικητή (26-3) όπου ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ αναφέρεται πως και οι ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ έχουν δικαίωμα επίσχεσης.