Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

2.9.15

Αγων. Παρέμβαση Πρέβεζας: ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια. Διαδήλωση στην ΔΕΘ, Σαβ. 5/9, 6μμ, Καμάρα



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6ΜΜ ΚΑΜΑΡΑ
ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, ΟΧΙ στις κυβερνήσεις τους

Ώρα αναχώρησης του πούλμαν 8 π.μ πλατεία Ανδρούτσου.


Η προώθηση των πιο σκληρών, βίαιων μέτρων και αναδιαρθρώσεων μέσα από το 3ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Πρόκειται για την οριστική κατεδάφιση και των τελευταίων δικαιωμάτων σε εργασία, ασφάλιση, υγεία, εκπαίδευση, δημοκρατία. Η βασική γραμμή των μνημονιακών μέτρων θέλει τον εργαζόμενο να δουλεύει μέχρι θανάτου, την άνεργη νεολαία “ωφελούμενη” σε προγράμματα σύγχρονης σκλαβιάς, τους αγρότες ξεκληρισμένους από τη γη τους, τα δημόσια αγαθά ξεπουλημένα.

Απέναντι σε όλα αυτά δεν υπάρχει ένας λαός υπόδουλος και σκυφτός . Το συντριπτικό «ΟΧΙ» φανέρωσε πως η λαϊκή θέληση βρίσκεται πολύ μακριά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις (όποια σύνθεση κι αν έχουν αυτές).
Μπροστά στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε, δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια κατεβασμένα. Η εργατική τάξη οφείλει να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της και να τους ανατρέψει. Μην εναποθέτουμε ελπίδες σε αυτούς που υπόσχονται καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δε φτιασιδώνεται - ανατρέπεται! Μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να οργανωθούμε, να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας .Αντιστεκόμαστε συλλογικά σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζικοποιούμε τα σωματεία, ενισχύουμε των ταξικά σχήματα και δουλεύουμε για τον αποτελεσματικό συντονισμό τους. Στηρίζουμε παντού διακλαδικές επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης. Πολεμάμε τον εργοδοτικό  και κυβερνητικό συνδικαλισμό της προδοσίας, της συνθηκολόγησης και της ανάθεσης. Μόνο έτσι θα υπάρξει αποτελεσματική αντίσταση στην συντριπτική επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη εργατική αντεπίθεση.

Προμετωπίδα της πάλης μας πρέπει να γίνει η μάχη για την υπεράσπιση των συμβάσεων, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας αλλά και με στόχο την προστασία των άνεργων. Ας το πάρουμε χαμπάρι, κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει ούτε το ελάχιστο. Ποτέ δεν μας χάρισαν άλλωστε. Όλα κατακτιούνται.

Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και συντάξεις και άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από το Γενάρη του 2010, με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και των προγραμμάτων εκμετάλλευσης της Ε.Ε. που είναι εργαλεία μετατροπής των εργαζομένων σε συγχρόνους δούλους
Απαγόρευση των απολύσεων.
Δημόσια, δωρεάν  υγεία για όλους. Κατάργηση της εργατικής εισφοράς στα ασφαλιστικά ταμεία. Όλο το κόστος σε εργοδοσία και κράτος. 
Επίδομα ανεργίας, ίσο με το βασικό μισθό, για όλους. Πλήρης πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες, και σε όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα έτη.
Να περάσουν στο δημόσιο οι τράπεζες και οι στρατηγικοί τομείς και επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από ευρώ και ρήξη με την  Ε.Ε. Διαγραφή του χρέους.
Κατάργηση των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων - ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων.
Για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, ενάντια στον ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία. Σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες.

Ώρα αναχώρησης του πούλμαν 8 π.μ πλατεία Ανδρούτσου.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας