Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

27.1.16

Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Όλοι στον αγώνα, στις συνελεύσεις, στους δρόμους, στις απεργίες! - Εκδήλωση για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

  • Όλοι στον αγώνα, στις συνελεύσεις, στους δρόμους, στις απεργίες!
  • Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης!
  • Μπορούμε να ανατρέψουμε τους αντιασφαλιστικους σχεδιασμούς!
Η νέα χρονιά ξεκίνησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε πλήρη συμπόρευση με τα συμφέροντα κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο η κυβέρνηση κατεδαφίζει ό,τι άφησαν όρθιο από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και χτυπά μια μέγιστη κοινωνική κατάκτηση που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες των εργαζομένων!
Η Ασφάλιση δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Κυρίως είναι το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Για την εργοδοσία και το κράτος το Ασφαλιστικό είναι νούμερα και υπολογισμοί κόστους, για εμάς είναι η ίδια μας η ζωή!
          Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο που προωθεί κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση:
·      Στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 χρόνια ή στα 40 χρόνια δουλειάς μέσα στην τάξη.
·      Διατηρεί, διευρύνει και εφαρμόζει όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
·      Σπάει τη σύνταξη σε Εθνική και αναλογική. Ικανοποιεί πάγιο αίτημα του μεγάλου κεφαλαίου για την απεμπλοκή του κράτους και της εργοδοσίας από την ευθύνη τους στο Ασφαλιστικό.
·      Το ποσοστό αναπλήρωσης συρρικνώνεται με αποτέλεσμα μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις.
·      Οι μειώσεις θα είναι μεγάλες και για τους νυν συνταξιούχους, μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων.
·      Οι επικουρικές συντάξεις κυριολεκτικά μπαίνουν σε πορεία εξαφάνισης.
·      Καταργείται το ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019.
·      Προβλέπεται νέα μείωση των εφάπαξ κατά 10%.
·       Δημιουργείται ένα υπέρ-Ταμείο που ενσωματώνει όλα τα Ταμεία κύριων συντάξεων, εφάπαξ και ισοπεδώνει όλες τις παροχές.

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν!
Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση που υπερβαίνει αντιδραστικά το νόμο Γιαννίτση, τα πορίσματα των επιτροπών «σοφών», το νόμο 3863/2010 Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. Τσακίζει τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους ήδη συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία και όλα αυτά προκειμένου να μην πληρώσει το κεφάλαιο όσα έκλεψε από τη συνεχή μείωση των μισθών, τη μαύρη, απλήρωτη, ελαστική εργασία και τη συνεχή μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτές που ποτέ δεν αποδόθηκαν, από τις απαλλαγές και τη λεηλάτηση των αποθεματικών των ταμείων.
Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Είναι μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην καπιταλιστική κρίση, μια αγωνιώδης προσπάθεια να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από τη δουλοποίηση των εργαζομένων.
Απαντάμε με μαζικό, λαϊκό ξεσηκωμό! Η ασφάλιση είναι δικαίωμα!
Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μείνει στα χαρτιά. Να μην τολμήσουν να τον φέρουν στη βουλή. Να εκφράσουμε την οργή μας παντού με μαζικά συλλαλητήρια, δυναμικές ενέργειες, απεργιακά βήματα και κλιμάκωση, που να μην επιτρέψει να καταπατηθεί για μια ακόμη φορά η λαϊκή θέληση.
Αγωνιζόμαστε για να γίνουν αποδεκτές οι διεκδικήσεις του κλάδου
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων και οι ρυθμίσεις των μνημονίων. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος, τα δις που αρπάχτηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ΔΝΤ.
  • Για ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και  συντάξεις για να ζούμε αξιοπρεπώς. Με δωρεάν κάλυψη υγείας, περίθαλψη για όλους. Πρόνοια και παροχές με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Όχι σύνταξη στα βαθιά γεράματα, όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού και τη μείωση του εφάπαξ. Πλήρης ασφάλιση για τους ελαστικά εργαζόμενους και τους ανέργους.               
 Αγωνιζόμαστε ενάντια σε ό,τι εμποδίζει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας: Τη μηχανή του χρέους, τους νόμους των αγορών, τη μέγγενη της πολιτικής της ΟΝΕ και της ΕΕ, του ΔΝΤ, τα μνημόνια και κάθε κυβέρνηση που τα προωθεί. Διεκδικούμε την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.
Όλες και όλοι συμμετέχουμε μαζικά:
·         Στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ
·         Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Γενάρη στις 12.00 μ.μ., στην πλατεία  Αγίας Σοφίας που αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ και οργανώνουν η ΕΔΟΘ, οι ΕΛΜΕ και τα σωματεία.
·         Στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα το «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο: οι συνέπειές του κι η απάντησή μας!»  που διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ με ομιλητές τον Σταυρόπουλο Τάσο, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών και τον Μπακέλα Χρήστο, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
·         Κλείνουμε τα σχολεία. Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή δεν θα περάσει !
Ο νέος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ασφάλιση να αποσυρθεί!
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!
                                                                                                              
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ