Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

10.9.16

Σύλλογος Αδιορίστων Εκπ/κών Θεσ/νίκης: Κάλεσμα για τη διαδήλωση της ΔΕΘ Σάββατο 10/9 18:00 Καμάρα

Κάλεσμα για τη διαδήλωση της ΔΕΘ Σάββατο 10/9 18:00 Καμάρα
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

σας καλούμε στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα, το Σάββατο 10/9 στις 18:00, πλάι σε πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιτροπές αγώνα από εργασιακούς χώρους, συλλογικότητες ανέργων, επισφαλώς εργαζομένων και νεολαίας.

Να βάλουμε τέλος στους εμπαιγμούς και τις αθλιότητες της κυβέρνησης και του Φίλη εις βάρος των εκπαιδευτικών και όλου του λαού!

Ο Φίλης προβαίνει σε μια σειρά αντι-εκπαιδευτικών ρυθμίσεων με μοναδικό γνώμονα τη λογιστική διαχείριση της εκπαίδευσης και χωρίς κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Με τις υπουργικές αποφάσεις για τον ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου, για τα γυμνάσια και τα νηπιαγωγεία, τις τροπολογίες και εγκυκλίους για την ειδική αγωγή, τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, την ενισχυτική διδασκαλία, τη γραμματειακή υποστήριξη, τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών και τις υποχρεωτικές αναθέσεις διδακτικού έργου, επιχειρεί να βγάλει πληθώρα εκπαιδευτικών υπεράριθμους και να τους αναγκάσει να καλύψουν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, ώστε να μην προσλάβει νέο προσωπικό, σε συμφωνία πάντα με τις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ!

Όλα αυτά εντατικοποιούν, υποβαθμίζουν και δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο των μόνιμων εκπαιδευτικών, αφήνουν σε κλίμα ανασφάλειας χιλιάδες αναπληρωτές, ενώ κρατούν οριστικά εμάς τους αδιόριστους έξω από το σχολείο.

Ενώνουμε τις δυνάμεις με όλους και όλες τους εργαζόμενους και ανέργους, διαδηλώνουμε ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, στην επίθεση στα δικαιώματά μας ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι –ες. 


Κανένας και καμία εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!


Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης