Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

10.9.16

Εργατική Λέσχη Νέας ιωνίας-Υδραγωγείο: Κάλεσμα για τη ΔΕΘ, Σάββατο 10/9 στις 6μμ στην Καμάρα

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΑΓΩΝΩΝ

ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι και ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μας. ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, επίθεση και στα εναπομείναντα ψήγματα δημόσιας παιδείας και υγείας συνθέτουν το μετα-καλοκαιρινό τοπίο και αποτελούν προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει  δεσμευθεί σε ΕΕ και ΔΝΤ να προωθήσει αντεργατικές τομές (δραστική μείωση εργασιακού κόστους, ακύρωση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, «πνίξιμο» της δυνατότητας για συλλογική οργάνωση, αγώνα και διεκδίκηση) με στόχο την ανάταση των κερδών του κεφαλαίου.
Στην επίθεση αυτή έχει συμπαραστάτες του λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» δηλαδή το ΣΕΒ και την πάντα πρόθυμη ΓΣΕΕ με τους οποίους υπέγραψε το Ιούλιο συμφωνία 5 σημείων.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη όλοι μας να συμβάλλουμε στα απαιτούμενα βήματα για να βγει ξανά το μαζικό κίνημα στο προσκήνιο. Να διαμορφώσουμε τους όρους για ένα νέο γύρο αγώνων από τη σκοπιά των αναγκών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων της νεολαίας. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μείωση του χρόνου εργασίας για να δουλέψουν οι άνεργοι και αύξηση των μισθών, για συλλογικές συμβάσεις, για άμεση επαναφορά όσων μας έκλεψαν.
Με βήματα στην αναγκαία ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με μορφές συλλογικής οργάνωσης που θα δίνουν χώρο και λόγο στην τεράστια πλειοψηφία των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα που είναι εκτός σωματείων και συλλογικών μορφών.
Η διαδήλωση στη ΔΕΘ πρέπει να είναι μια συμβολή στην παραπάνω κατεύθυνση. 
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την ανεξάρτητη συγκέντρωση - διαδήλωση
πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων γειτονιάς
το Σάββατο 10/9 στις 6μμ στην Καμάρα
 
 
 
Εργατική Λέσχη Νέας ιωνίας-Υδραγωγείο

Ελ. Βενιζέλου 84, Κέντρο Νέας Ιωνίας, Άγαλμα της Μητέρας
6973089911, 6940980810