Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

23.5.17

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις ΟΤΑ για τη 48ωρη απεργία 22-23/5

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 22 & 23 ΜΑΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΕ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά την ψήφιση του 4ου Μνημονίου και την εφαρμογή νέων μέτρων που επίκεινται στους ΟΤΑ, τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να μπλοκάρουμε την εφαρμογή τους στην πράξη. Η 48ωρη απεργία πρέπει να είναι μαζική, να στηριχτεί από όλους και το σημαντικότερο, να αποτελέσει κρίκο σε περαιτέρω κλιμάκωση.
Αιτήματα αιχμής του κλάδου με τα οποία αγωνιζόμαστε:
  • Για τους Παιδικούς Σταθμούς παλεύουμε για τον καθαρά δημόσιο χαρακτήρα τους, την απόλυτη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τη μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων (ΕΣΠΑ), την απεξάρτηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών από Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ) με την αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και μέριμνα ώστε όλα τα παιδιά να έχουν θέση χωρίς τροφεία, μείωση του αριθμού παιδιών ανά τμήμα, βελτίωση υλικοτεχνικών υποδομών, περισσότερους και καλύτερους παιδικούς σταθμούς με κρατική ευθύνη, όχι σε καμία επέκταση ωραρίου ή λειτουργίας χρονικής περιόδου, επέκταση αδειών ανατροφής,δημόσια και δωρεάν δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού  στους παιδικούς σταθμούς. Απαντάμε πολιτικά, ενωτικά με γνώμονα το συμφέρον όλων των παιδιών, όλων των εργαζομένων και όχι  υποκύπτοντας σε διασπαστικά / συντεχνιακά αιτήματα εξυπηρετώντας παραταξιακά οφέλη αλλά και τις κυβερνητικές προσδοκίες.
  • Για τους Συμβασιούχους καθαριότητας με παράταση, τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου εδώ και τώρα, γιατί έτσι θα καταργήσουμε στην πράξη την ελαστική εργασία, γιατί καλύπτουν πάγιες ανάγκες και επιπλέον, γιατί η απόλυσή τους σε συνδυασμό με το νέο πάγωμα προσλήψεων στους ΟΤΑ που προβλέπει το νέο μνημόνιο θα οδηγήσει άμεσα σε όργιο ιδιωτικοποιήσεων.
  • Διατήρηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στις ειδικότητες που σήμερα το δικαιούνται και επέκτασή του, κόντρα στη διαφαινόμενη επίσπευση της περικοπής του με το νέο Μνημόνιο ήδη από τον ερχόμενο Ιούνιο.
  • Για τους εργαζόμενους με τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ, ελάχιστο αίτημα θα πρέπει να είναι η «ίση αμοιβή για ίση δουλειά» και η πληρωμή τους με βάση τη συλλογική σύμβαση και η όχι η κατ’ εξαίρεση πληρωμή τους με 490 και 430 ευρώ.
  • Κατάργηση γενικά της ελαστικής εργασίας, μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των σήμερα ελαστικά εργαζόμενων, μόνιμες προσλήψεις παντού, καμιά ιδιωτικοποίηση.
Να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας από την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΗ, ξεκινώντας  με ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΚΑΡΑΖ και άλλων χώρων,  γενικεύοντας  και τα αιτήματα μας, βάζοντας προμετωπίδα το θέμα της ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ για ΟΛΟΥΣ- ΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ & ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

                                                       ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ