Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

22.1.19

Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: καταγγελία της πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                         22/1/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                  
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ
        
 Το Δ.Σ της  Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει  την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, γιατί  παρ όλο που  ήταν γνωστό ότι η κυβέρνηση καταθέτει το προσοντολόγιο-νομοσχέδιο απολύσεων, δεν ανέλαβε ως Ομοσπονδία των καθηγητών την οργάνωση του αγώνα του κλάδου με Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, Γ.Σ. Προέδρων, απεργιακές κινητοποιήσεις και συντονισμό με τα άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αποφάσισε  3ωρες στάσεις εργασίας την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση των συναδέλφων που βρίσκονταν στο δρόμο. Ανέβαλε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί απαιτούσαν τη συνέχισή του.
Η γενικότερη στάση της στο όλο θέμα  αλλά και οι προτάσεις της για κριτήρια διορισμών υπέσκαψε τον αγώνα.

Ουσιαστικά ήταν απούσα σε ένα μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου και ιδιαίτερα της νέας γενιάς του ενάντια σε ένα νομοσχέδιο τομή στα πλαίσια των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση.
Απαιτούμε:
-Άμεση σύγκλιση Γ.Σ. ΕΛΜΕ  την άλλη   εβδομάδα και Γ.Σ. Προέδρων για να πάρουμε αποφάσεις  κλιμάκωσης  του αγώνα κατά του προσοντολογίου και της αξιολόγησης που ξεκινά με την υπουργική εγκύκλιο της 11-1-2019 και προωθούν την εργασιακή ζούγκλα μέσα στο δημόσιο σχολείο. Ενάντια στο νέο νόμο για το «Νέο  Λύκειο», για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.     
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ