Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

1.10.19

Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης: Μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των σωματείων! Τετ. 2/10, 11πμ, Καμάρα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ
ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/10 στις 11.00 Π.Μ. στην ΚΑΜΑΡΑ (τρίωρη στάση 11π.μ. - 2μ.μ.)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10 στις 1.00 μ.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε από τη Βουλή τον Αύγουστο αντεργατικές ρυθμίσεις απόλυτης ασυδοσίας στους εργοδότες να απολύουν τους εργαζόμενους καταργώντας ακόμη και την απαλλαγή του εργοδότη από το «βάσιμο  λόγο απόλυσης». Τώρα επανέρχεται δριμύτερη με νομοσχέδιο πακέτο αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών μέτρων. Στο όνομα της ανάπτυξης, δηλαδή, για την κερδοφορία κεφαλαίου και επιχειρηματιών, προβλέπονται νέα αντιδραστικά σχέδια που θα επεκτείνουν τους αντεργατικούς περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.
  • Με το «Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» επιχειρείται εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και φακέλωμα των Σωματείων και των εργαζομένων, κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, υπονόμευση των ΣΣΕ και κυρίως των κλαδικών, ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και πλήρης ασυδοσία στη λειτουργία των επιχειρήσεων απέναντι στους εργαζόμενους και χωρίς τήρηση στοιχειωδών περιβαλλοντικών κανόνων.
  •  Ορίζεται ως ανώτατη αρχή ο Υπουργός Εργασίας, που θα καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.
  • Στην εκπαίδευση συνεχίζονται οι πολιτικές της λιτότητας και των περικοπών: μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, εργασιακή περιπλάνηση, λειτουργία αυτόματου κόφτη τμημάτων με τα λεγόμενα ολιγομελή, σταδιακή συρρίκνωση σχολείων.
  • Το σύνολο των κενών μετά τη δεύτερη φάση προσλήψεων των αναπληρωτών για όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές που λειτουργούν στο σχολείο στη Δυτική και την Ανατολική Θεσσαλονίκη τα κενά είναι εκατοντάδες. Μόνο στην Δυτική Θεσσαλονίκη για να καλυφθούν όλα τα κενά όλων των ειδικοτήτων και όλων των δομών  απαιτούνται 275 αναπληρωτές. Πανελλαδικά τα κενά είναι περισσότερα από 2.500 χιλιάδες.
  • Με την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου στα Λύκεια είναι ραγδαία η αύξηση του αριθμού των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων και  γενικευμένη πλέον η αντιπαιδαγωγική εφαρμογή των συνδιδασκαλιών που είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα. Από τα 139 λεγόμενα ολιγομελή που ενέκρινε το υπουργείο στα ΓΕΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τα 72 είναι συνδιδασκαλίες μαθημάτων!  Η ίδια κατάσταση και στα σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Τα ολιγομελή ήδη βαραίνουν το τοπίο στη λειτουργία των ΕΠΑΛ για την εξοικονόμηση καθηγητών για τη μετακίνησή τους στα ΙΕΚ και τη λειτουργία της μαθητείας.
  • Ο νόμος έκτρωμα των απολύσεων, το προσοντολόγιο της πιο σκληρής τιμωρητικής αξιολόγησης, της ανθρωποφαγίας και της απαξίωσης των δικαιωμάτων που απορρέουν από το πτυχίο και τα χρόνια δουλειάς, είναι στρωμένο χαλί για την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία προτάσσει και γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και προωθεί την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών είτε με τον ψηφισμένο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ είτε με νέο νόμο.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την απαγόρευση των απεργιών προχωρεί σε ευθεία επίθεση στη συλλογική δράση και οργάνωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και στις γενικές συνελεύσεις για να κάμψει αντιστάσεις των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.  Θέλουν τους εργαζόμενους μόνους, να παλεύουν ατομικά, χωρίς οργανωμένη απάντηση με στόχο να κάμπτεται κάθε αντίδραση στα αντιλαϊκά τους σχέδια. Η 24ωρη απεργία της 24/9 και οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας ήταν η πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα. Ο κυβερνητικός κρατικός-εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος δεν θα περάσουν.
Όχι στον αντισυνδικαλιστικό νόμο
Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα σχολεία
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους – Μαζικοί διορισμοί!
Διορισμό όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
Πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά  δικαιώματα στους αναπληρωτές
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
Δημόσιο, δωρεάν, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά!