Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

8.1.20

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η αδικία μένει. Το σύστημα εξακολουθεί να εκδικείται την Σοφία Σωτηράκου

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η αδικία μένει
Το σύστημα εξακολουθεί να εκδικείται την Σοφία Σωτηράκου
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 6/1/2020
Περίτρανα αποδεικνύεται πως το συγκεκριμένο κομμάτι του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου που βυσσοδομεί λυσσαλέα ενάντια σε οποιονδήποτε τολμήσει να αμφισβητήσει τα άνομα φεουδαρχικά του προνόμια και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ασθενών, χαϊδεύεται ασύστολα από ΟΛΕΣ τις αστικές κυβερνήσεις.
Η συνάδελφος Παιδίατρος Σοφία Σωτηράκου, μέλος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, που είχε τολμήσει να καταγγείλει την «κοπάνα» που έκαναν συστηματικά κάποιοι του κυκλώματος από το δημόσιο νοσοκομείο ώστε να ασκούν την προσοδοφόρα «ιδιωτική ιατρική» σε ιδιωτικές κλινικές, είχε διωχθεί ανελέητα επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι εξακολουθεί να διώκεται και επί της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ. Τι κι αν αθωώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο στο οποίο σερνόταν επί χρόνια, τι και αν με δική της απόφαση είχε μετακινηθεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας σε Κέντρο Υγείας ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στην δημόσια παιδιατρική περίθαλψη … στα παρασκήνια εξακολουθεί να βυσσοδομεί ο ρεβανσισμός και οι σημερινοί αρμόδιοι της 5ης ΥΠΕ εξακολουθούν να είναι εκτελεστικά όργανα αυτού του ρεβανσισμού όπως ήταν και οι προκάτοχοί τους. 
Εκδικητικές μετακινήσεις από εδώ κι από κει, αδιαφορία για δικαστικές αποφάσεις, αδιαφορία για ιατρικές γνωματεύσεις … το «μήνυμα» σε στυλ Καμόρα εξακολουθεί να δίνεται επί Μητσοτάκη όπως ακριβώς δινόταν και επί Τσίπρα : όποιον τα βάζει με την ανομία, με την εκμετάλλευση των ασθενών, με την μεσαιωνικού τύπου μεγαλοκαθηγητική φεουδαρχία, αυτή η φεουδαρχία – η υπεράνω κυβερνήσεων – θα τον κυνηγά μέχρι τον τάφο. Και όλα αυτά σε ένα ζοφερό τοπίο όπου η δημόσια Παιδιατρική περίθαλψη «πνέει τα λοίσθια» λόγω της τραγικής υποστελέχωσης και όπου οι αρμόδιοι κάνουν αναγκαστικές μετακινήσεις για το «φαίνεσθαι» ενώ ο προφανής ανομολόγητος στόχος τους είναι η πλήρης παράδοσή της στους ιδιώτες κλινικάρχες, γι’ αυτό ακριβώς και δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμων Παιδιάτρων κλάδου ΕΣΥ στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Η συνάδελφος εξακολουθεί να διδάσκει αξιοπρέπεια όπως έκανε και όλα τα προηγούμενα χρόνια : στις 30/12/2019 υπέβαλλε την παραίτησή της από το ΕΣΥ γιατί για μια ακόμα φορά δεν δέχεται να σκύψει το κεφάλι. Γιατί θέλει να συνεχίσει να κοιτά στα μάτια τα δικά της παιδιά, καθώς και τα μικρότερα παιδιά – τους μικρούς ασθενείς.
Αν αυτή η παραίτηση δεν ανακληθεί – αφού πρώτα παρθούν μέτρα για τις αιτίες που την προκάλεσαν – θα αποτελεί αιώνιο όνειδος τόσο για τον κ. Κικίλια όσο και για τον κ. Ξανθό. Γιατί θα καταγραφεί ανεξίτηλα πως ως υπουργοί Υγείας υπηρέτησαν (πιστά, ολοκληρωτικά και πρόθυμα) άνομα συμφέροντα και  πως όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν παρά τα συνήθη προπαγανδιστικά φληναφήματα δυο αστικών κομμάτων εξουσίας που επί της ουσίας δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να χωρίσουν και που έχουν την ίδια δουλοπρεπή υποτέλεια στα αφεντικά της ανομίας : σε εκείνους που χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία για να αγρεύουν εκβιαστικά «πελατεία» και να την οδηγούν προς ιδιωτικές κλινικές και προς ιδιωτικά ιατρεία με στόχο την κερδοσκοπία σε βάρος των ασθενών, τόσο ενηλίκων όσο και μικρών παιδιών.