Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

15.1.20

ΕΛΜΕ Φωκίδας: Ψήφισμα ενάντια στον Πόλεμο


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                     Άμφισσα 14 -1-2020
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48                                                                                    Aρ.Π  :1
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679                                                  
elmefokidas18@gmail.com                                 ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων Φωκίδας
 ΚΟΙΝ:    ΟΛΜΕ

Ψήφισμα ενάντια στον Πόλεμο

Την Παρασκευή 3 Γενάρη 2020, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προχώρησε σε μια νέα εγκληματική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, δολοφονώντας τον Κ. Σολεϊμανί, υποστράτηγο και πολύ σημαίνον στέλεχος της Ιρανικής ηγεσίας. Αυτή η ενέργεια αποφασίστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως άλλωστε ωμά και κυνικά δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ αναλαμβάνοντας την ευθύνη τις αμέσως επόμενες ώρες.
Πρόκειται για μια γκανγκστερικού τύπου πράξη που κλιμακώνει απότομα την πολεμική απειλή στην πολύπαθη περιοχή της Μ. Ανατολής μεταφέροντας τώρα το επίκεντρο των ραγδαίων εξελίξεων στο Ιράν. Η επιθετική αυτή ενέργεια εκδηλώνεται σε μια περίοδο κλιμακούμενων ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών και σηματοδοτεί την προσπάθεια των ΗΠΑ να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την επιρροή τους στην περιοχή. Οι εξελίξεις αυτές εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για όλους τους λαούς της Μ. Ανατολής, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για τη χώρα μας και πυροδοτούν ταυτόχρονα αντιδραστικές εξελίξεις, τροφοδοτώντας τον εθνικισμό, τον φονταμενταλισμό και δημιουργώντας νέα κύματα  προσφύγων.
Την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση και οι Αμερικάνοι δείχνουν το φρικιαστικό πολεμοκάπηλο πρόσωπό τους, η ελληνική κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, σπεύδει να συναντηθεί με την ηγεσία των ΗΠΑ για να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της και να ανανεώσει τις αντιδραστικές στρατιωτικές “συμφωνίες” ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά την συμφωνία του αγωγού East Med. Μπίζνες, κέρδη, ΑΟΖ, στρατιωτικοί εξοπλισμοί, πόλεμοι, θάνατος: οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.
Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που με τόση κυνικότητα διέπραξε. Είναι επιτακτικό καθήκον η ενίσχυση και η ανάπτυξη ενός δημοκρατικού, αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα βάλει φραγμό στα φιλοπόλεμα σχέδια των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, θα αναχαιτίσει τον κίνδυνο της πολεμικής ανάφλεξης και θα προασπίζεται την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.
Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις - Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!
Καμία συμφωνία ανάμεσα στους εγκληματίες των ΗΠΑ και τη χώρα μας!
Καμία ελληνική στρατιωτική διευκόλυνση και συμμετοχή σε κάθε πολεμοκάπηλο σχέδιο!
Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται στο εξωτερικό!
Ειρήνη και Φιλία των λαών!