Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

21.6.16

Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: κινητοποίηση στο ΠΥΣΔΕ, Τετ. 22/6


Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                            ΠΑΛΛΗΝΗ 20/6/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/6, ώρα 12.00, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ

Οι αιρετοί και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν την πολιτική της κυβέρνησης.
Τετάρτη 22.6.2016, ώρα 12.00, συγκαλείται σε συνεδρίαση το ΠΥΣΔΕ, για να αποφασίσει για οργανικά κενά και πλεονάσματα, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργείου για μείωση δαπανών και συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Το ΠΥΣΔΕ καλείται να αποφασίσει και να νομιμοποιήσει κενά και πλεονάσματα συναδέλφων, με βάση το νέο ωράριο Γυμνασίων και ΕΠΑΛ, την κατάργηση του τρίωρου για τους υπεύθυνους εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής, τη διατήρηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα γενικής παιδείας και κατευθύνσεων σε 27 συν 10%, την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, και τη διατήρηση υπολογισμού οργανικών θέσεων με βάση τις 12 ώρες. Επίσης με έγγραφο του στις 09/06/2016 το Υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια αναζήτησης συνενόχων στην πολιτική διάλυσης της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καλούσε τους διευθυντές των ΕΠΑΛ να καταθέσουν προτάσεις για την κατάργηση-συγχώνευση τομέων και ειδικοτήτων στα σχολεία τους. Στο ίδιο έγγραφο ζητούσε από τους διευθυντές των ΕΠΑΛ να προτείνουν τους τομείς της Β' τάξης  για το σχολικό έτος 2016-2017, που θα λειτουργήσουν στο σχολείο τους. Επιπλέον καλούσε τους διευθυντές εκπαίδευσης να επικυρώσουν τις προτάσεις αυτές με στόχο να μην υπάρχουν ίδιοι τομείς σε γειτονικά ΕΠΑΛ, στη λογική δημιουργίας ΕΠΑΛ με «ταυτότητα» όπως το ονομάζουν .Στα πλαίσια αυτά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εισηγείται την κατάργηση του  τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΕΠΑΛ Ραφήνας και Διοίκησης και Οικονομίας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ραφήνας κλείνοντας κάθε δυνατότητα εγγραφής μαθητών και λειτουργίας του, και άγνωστο το τι θα εισηγηθεί τελικά και ο Περιφερειακός Δ/ντης προς το Υπουργείο..
  • Το νέο θεσμικό δημιουργεί νέες υπεραριθμίες και πλεονάσματα, οργανικές θέσεις συναδέλφων στα σχολεία είναι στον αέρα(π.χ ΠΕ15 ή καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων) που οδηγούν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων σε δύο, τρία και τέσσερα σχολεία ή διάθεση τους σε Δημοτικά, ΙΕΚ κλπ. Φυσικά πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής μετακίνησης σε άλλο Νομό με βάση το θεσμικό πλαίσιο. . Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να περάσει με τη δική μας συμμετοχή. Οι αιρετοί και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν την πολιτική της κυβέρνησης. Γι’ αυτό καλούνται οι συνάδελφοι σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 22/6/2016, ώρα 12.00, στα γραφεία του ΠΥΣΔΕ, στην πλατεία του Γέρακα. Το Δ.Σ θα συμμετέχει στο συντονισμό των ΕΛΜΕ της Αττικής, την Τρίτη 21.6.2016, προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας. Καλεί το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό της μετασυνεδριακής Γ.Σ των προέδρων, προκειμένου να συντονίσουμε και να προετοιμάσουμε τη δράση του κλάδου σε οποιεσδήποτε αιφνιδιαστικές κινήσεις του Υπουργείου και της κυβέρνησης το καλοκαίρι, καθώς και να αποτιμήσουμε την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου τον προηγούμενο χρόνο.

Πρέπει να τους σταματήσουμε. Χωρίς τη δική μας αντίδραση, χωρίς την αντίσταση του εργατικού κινήματος η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε σφαγή χιλιάδες συναδέλφους.
                                    
                     Η πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας
                    Άννα Μπαχτή                                         Παναγιώτης Μιχαλόπουλος