Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

7.6.16

Συγκέντρωση για παιδεία την Τετάρτη 8/6, στις 12 μ., στο Άγ. Βενιζέλου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


  «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»                                                    ΠΡΟΣ:
Πληρ/ρίες: Αγαπητός Αθανάσιος                                        Τα μέλη του συλλόγου
Τηλ. σχολείου: 2310310855                                                     τη ΔΟΕ τα Μ.Μ.Ε.

FAX: 2310310855

Τηλ. κινητό: 6976281776

           e-mail: b.syllogos.megas.alexandros@gmail.com

Θεσσαλονίκη   6.06.2016


Συγκέντρωση για παιδεία την Τετάρτη 8/6, στις 12 μ., στο Άγ. Βενιζέλου

Το Δ.Σ. του Β’ Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες να  συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8/6 και στη συγκέντρωση στις 12 μ., στο Άγ. Βενιζέλου που  προγραμμάτισαν οι σύλλογοι Π.Ε. μαζί τις ΕΛΜΕ, τους αδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και στηρίζει η ΕΔΟΘ και τα σωματεία από το χώρο της υγείας.
Να σταματήσουμε τώρα τις αντιεκπαιδευτικές κυβερνητικές πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και γίνονται με κριτήριο τις περικοπές εκπαιδευτικού προσωπικού.
Απαιτούμε:
Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών τροπολογιών  και εγκυκλίων νηπιαγωγεία, ειδική αγωγή, μετακινήσεις από τα ΕΠΑΛ στα δημοτικά, ΔΙΕΚ κλπ ενισχυτική, γραμματειακή υποστήριξη, μετακινήσεις εκπαιδευτικών κ.λπ.)
·                     Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών- Να γίνουν ΤΩΡΑ χιλιάδες Μαζικοί Μόνιμοι ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου! Καμία απόλυση αναπληρωτών!  Διορισμός όλων των αναπληρωτών. Μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες, εξασφάλιση σύνταξης, όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα - Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας
Κατάργηση του ΑΣΕΠ του προσοντολογίου και της αξιολόγησης
κατάργηση της τροπολογίας για τα τμήματα ένταξης- ενίσχυση της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης, δημιουργία νέου τμήματος μετά τα 12 παιδιά.
Κατάργηση του ν.3848-κανένα προσοντολόγιο
Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις ανάγκες-σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών Π.Ε., στις ειδικότητες και την ειδική αγωγή
 Όχι στο νέο σφαγιαστικό ασφαλιστικό νόμο που μας κρατάει στη δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα και περικόπτει θέσεις για τους νέους εκπαιδευτικούς
Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν,  δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. 2χρονη προσχολική αγωγή. Ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, όχι επιφανειακή κατάρτιση και κατακερματισμένη γνώση.
Αύξηση κονδυλίων για την εκπαίδευση Έκτακτη επιχορήγηση για ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων των σχολείων Κανένας γονιός να μην πληρώνει.