Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

9.6.16

Παρεμβάσεις ΔΕ: Στο μάτι του κυκλώνα για άλλη μια φορά οι αναπληρωτές. Κάτω τα χέρια από τους μισθούς των συναδέλφων!

Παρεμβάσεις ΔΕ: Στο μάτι του κυκλώνα για άλλη μια φορά οι αναπληρωτές. Κάτω τα χέρια από τους μισθούς των συναδέλφων!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Στο μάτι του κυκλώνα για άλλη μια φορά οι αναπληρωτές
Κάτω τα χέρια από τους μισθούς των συναδέλφων!

Ακόμη μία χρονιά εργασιακής ομηρίας των αναπληρωτών ολοκληρώνεται. Ταυτόχρονα με την ανασφάλεια που επικρατεί λόγω των μηδενικών διορισμών και του θολού τοπίου της επαναπρόσληψής τους, οι συνάδελφοι καλούνται να αντιμετωπίσουν και την παρακράτηση της μισθοδοσίας τους μερικές μέρες μόλις πριν τη λήξη της σύμβασής τους!
Οι Διευθύνσεις Β/θμιας προχωρούν σε κράτηση μισθοδοσίας με βάση το ν. 4354/15 και την ερμηνευτική εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΩΛ9ΣΗ-ΟΝΜ / 6-5-2016) αναδρομικά από 1/1/2016 σε όσους αναπληρωτές είχαν καταταγεί από την υπηρεσία στο βαθμό Δ0 (προϋπηρεσία άνω των 7 χρόνων). Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί έπρεπε με βάση το νέο μισθολόγιο από 1/1/2016 να καταταγούν στο μισθολογικό κλιμάκιο Ε2 (που δεν υπήρχε μέχρι τότε για τους αναπληρωτές) και με βάση αυτή τη μισθοδοσία να υπολογιστούν οι προσωπικές διαφορές. Η κατάταξη αυτή δεν πραγματοποιήθηκε τότε, με αποτέλεσμα τώρα να υποχρεώνονται οι συνάδελφοί μας να επιστρέψουν όλο το ποσό μαζεμένο.
Οι τελευταίοι που ευθύνονται για τα όποια λάθη έγιναν είναι οι εκπαιδευτικοί και τελικά για άλλη μία φορά επωμίζονται τις συνέπειες! Είναι αδιανόητο στην παρούσα φάση που απολύονται και που οι περισσότεροι πρέπει να μετακομίσουν στον τόπο τους να κινδυνεύουν να δουν το μισθό τους μειωμένο κατά εκατοντάδες ευρώ.
Οι ελαστικά εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται μόνιμα ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Δεν ξέρουν πότε, πού και αν θα δουλέψουν, με τι είδους σύμβαση, πόσα χρήματα θα πάρουν, χωρίς τα ίδια εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Φτάνει πια!
  • Απαιτούμε από το Υπουργείο να διευθετήσει άμεσα το θέμα και να μη γίνει καμία κράτηση στους μισθούς των αναπληρωτών
  • Ζητούμε την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων στη μισθολογική τους εξέλιξη