Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

13.5.18

Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Εβδομάδα αιμοδοσίας ΕΛΜΕ, 21/5 - 25/5, Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Τα Δ.Σ. της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ μετά από συνεργασία με τους συναδέλφους υπεύθυνους της αιμοδοσίας και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, μετά τις πρώτες πετυχημένες αιμοδοσίες στις οποίες ανταποκρίθηκαν οι συνάδελφοι, οργανώνουν νέα αιμοδοσία, όπως ενημερωθήκαμε και από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προκύπτουν εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες για αίμα.

  • Εβδομάδα αιμοδοσίας από 21/5 έως 25/5 και από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου μπορούν να δώσουν αίμα όλοι οι συνάδελφοι.
Αφίσα-Εβδομάδα αιμοδοσίας των ΕΛΜΕΣτις δύο αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ (Νοέμβριος 2017 και Μάρτιος 2018) συγκεντρώθηκαν 168 φιάλες αίματος. Από αυτές δόθηκαν μέχρι στιγμής 42 φιάλες για κάλυψη αναγκών για αίμα. Οι υπεύθυνοι της τράπεζας αίματος των ΕΛΜΕ ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα 23 συνάδελφων  που απευθύνθηκαν για αίμα στα μέλη των Δ.Σ. της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ.   54 αιμοδότες με αίτησή τους έχουν ζητήσει τα αποθέματα των φιαλών αίματος που είχαν δώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στις ΕΛΜΕ και τώρα είναι στη διαχείριση του Συλλόγου «Μάθημα ζωής», να αποδοθούν στην τράπεζα αίματος των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ.
Οι αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ προκηρύσσονται από τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ και γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα. Όσοι/ες έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας, μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://ekea.gr/ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).
Όποιος/α επιθυμεί να πάρει αίμα από την τράπεζα αίματος της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μπορεί να απευθύνεται στα μέλη των ΔΣ των δύο ΕΛΜΕ. Ακόμη, μπορεί να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση elmethess.bdr@gmail.com αναγράφοντας τα στοιχεία του/της και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που ήδη πήραν μέρος στις προηγούμενες αιμοδοσίες και η βοήθειά τους ήταν ουσιαστική στη συγκρότηση της τράπεζας αίματος των ΕΛΜΕ, καθώς και όλους όσους όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν συνεισφέρει στις αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ, να συμμετέχουν στην εβδομάδα αιμοδοσίες που οργανώνουν οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ.
 Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ