Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

10.5.18

Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις ΟΤΑ: Δήλωση ενόψει της εκλογής νέας ΕΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ


ΔΗΛΩΣΗ
Του εκπροσώπου των Αγωνιστικών κινήσεων συσπειρώσεων στους ΟΤΑ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ διαχρονικά με σταθερότητα, στεκόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή έκφρασης του αστικοποιημένου, παντός καιρού εργοδοτικού κυβερνητικού & δημαρχιακού συνδικαλισμού. Αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια εμφάνισης ή επικράτησης του, αφού θεωρούμε ότι αποτελεί τον Δούρειο Ίππο του κεφαλαίου και της αστικής πολιτικής στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, ότι σε κεντρικά ζητήματα η ΠΟΕ-ΟΤΑ ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική και στέκεται διαχειριστικά απέναντι στα σοβαρά ζητήματα. Δεν έχουμε αυταπάτες για το τι μπορεί να αλλάξει και να επηρεάσει μια θέση στην ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ωστόσο ακόμα και για συμβολικούς αλλά και πολιτικούς λόγους, δε θα διευκολύνουμε την κυβερνητική παράταξη (ΑΣΚ) να εκπροσωπηθεί στην ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα του 46ου Συνεδρίου της ΠΟΕ–ΟΤΑ, η ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΚ ) βγάζει 5 έδρες στην 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) 3 έδρες, η ΔΑΚΕ 2 και η μία (1) έδρα που απομένει θα καλυφθεί μεταξύ των δύο παρατάξεων ΜΕΤΑ και ΑΣΚ που έχουν εκλέξει από 2 Γενικούς Συμβούλους η κάθε μία. Σε περίπτωση που καμία δεν συγκεντρώσει τρίτη ψήφο, η έδρα θα κριθεί στην κλήρωση.
Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο η παράταξή μας δεν θα μείνει αμέτοχη.

Πρώτη προτεραιότητα για τη στάση μας είναι να μην επιτρέψουμε να εκπροσωπηθεί η μνημονιακή -αντιλαϊκή κυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια μέσου της ΑΣΚ-ΟΤΑ, στην Ε.Ε. της Ομοσπονδίας.

Αποφασίσαμε να προκρίνουμε την ψήφιση του επικεφαλή του ΜΕΤΑ στην Ε.Ε. και να μην απέχουμε, χωρίς απολύτως καμία λογική ανταπόδοσης και συναλλαγής.
Η απόφαση μας να ψηφίσουμε τον επικεφαλής του ΜΕΤΑ δεν γίνεται με αυταπάτες. Καθώς, παρότι το ΜΕΤΑ τηρεί αντικυβερνητική και αντιμνημονιακή στάση και αντιπαλεύει όσους εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές, ωστόσο δεν ξεφεύγει από την διαχειριστική λογική στο συνδικαλιστικό κίνημα. Παραμένει σε λογικές και κοινούς βηματισμούς με τον γραφειοκρατικό-καθεστωτικό- αστικοποιημένο συνδικαλισμό και δεν προτάσσει τη λογική της ταξικής ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος συνολικά, στο περιεχόμενο των διεκδικήσεων, στις μορφές πάλης όσο και στις μορφές οργάνωσης του κινήματος από τα κάτω.

 Παρόλα αυτά ευελπιστούμε ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινής αγωνιστικής δράσης και στάσης προς όφελος όλων των εργαζομένων του κλάδου και της μετωπικής  κοινής δράσης  αλλά και στις προσπάθειες για συντονισμό των ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων.  
Και βεβαίως, η απόφασή μας αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με πρακτικές, όπως αυτής που τήρησε το ΜΕΤΑ στην ΕΔΟΘ, όπου σε αντίστοιχη περίπτωση οι εκπρόσωποί του δεν στήριξαν με την ψήφο τους τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, αλλά την παράταξη της ΠΑΣΚ.

Με την στάση μας αυτή ελπίζουμε ότι θα βρεθούμε στην ίδια πλευρά στου δρόμου , παλεύοντας μαζί , Μόνιμοι- Αορίστου Χρόνου- Συμβασιούχοι και ελαστικά εργαζόμενοι κάθε τύπου σε ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης της μόνιμης-σταθερής δουλειάς για ΟΛΟΥΣ, της ΙΣΗΣ αμοιβής και των αυξήσεων, της μείωσης των ωρών εργασίας και των χρόνων για σύνταξη.