Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

9.5.18

Οργάνωση αντιπολεμικών – αντιιμπεριαλιστικών δράσεων των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προξένου Κορομηλά 51 e.elme.thess@gmail.com

Οργάνωση αντιπολεμικών – αντιιμπεριαλιστικών δράσεων

Στη συνάντηση συντονισμού των ΕΛΜΕ την Πέμπτη 3/5 στην ΕΔΟΘ συζητήσαμε την οργάνωση αντιπολεμικών – αντιιμπεριαλιστικών δράσεων. Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και την Α. Μεσόγειο λόγω ανταγωνισμού των ΗΠΑ, ΕΕ και της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες για τους λαούς. Εκτιμήσαμε ότι είναι άμεση αναγκαιότητα το επόμενο διάστημα στη βάση των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων να προχωρήσουμε στις παρακάτω δραστηριότητες, τις οποίες και το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 8/5 έκανε αποδεκτές :
  • Τετάρτη 16/5, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ : Εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις του πολέμου και με θέμα «οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή μας, η εμπλοκή της χώρας και ο αγώνας για την ειρήνη» με ομιλητές πανεπιστημιακούς.
  • Τρίτη 22/5, ημέρα της δολοφονίας του Λαμπράκη στις 7.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο και για την ειρήνη.
  • Παρασκευή 25/5 αντιπολεμική συναυλία με τη συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων και άλλων συγκροτημάτων στις 8.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.
Σε συνεργασία οι ΕΛΜΕ και στα πλαίσια και απόφασης της ΟΛΜΕ να απευθυνθούμε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας και Περιφέρειας ώστε να διατεθούν δύο τελευταίες ή δύο πρώτες ώρες μίας ημέρας (προτεινόμενη ημερομηνία η 22 του Μάη – ημέρα δολοφονίας του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη) του σχολικού προγράμματος προκειμένου –με πρωτοβουλία των συναδέλφων εκπαιδευτικών - να υλοποιηθούν δραστηριότητες ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρήνης.