Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

8.7.19

Παρεμβάσεις ΔΕ και ΠΕ: Ο θάνατος της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν μας αφορά όλους! Κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας, Πέμ. 11/7, 7μμ




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Π.Ε. & Δ.Ε.

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ


(Κουρνιώτη Χρήστου, Μαρίνη Γιάννη, Παναγιώτου Χρήστου, Πολυχρονιάδη Δημήτρη)


 


Ο θάνατος της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν μας αφορά όλους!


Κινητοποίηση  στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ



Η είδηση του θανάτου της Γκαϊανέ Κασαρτζιάν της αποκλειστικής νοσοκόμας που «έκανε βουτιά θανάτου», για να γλυτώσει έλεγχο από άλλες εργαζόμενες για «παράτυπους εργαζόμενους», στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για την αθλιότητα του «μεταμνημονιακού» δημόσιου συστήματος υγείας, που ενώ διαχειρίζεται και εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο, σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί φρίκη.


Είναι μεγάλες οι ευθύνες των διοικητών-διευθυντών δημόσιων νοσοκομείων που τα μνημονιακά χρόνια εφαρμόζουν τις νόρμες των περικοπών και της «λελογισμένης χρήσης» των υπηρεσιών, εξετάσεων και φαρμάκων που παρέχει το δημόσιο σύστημα. Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω κλειστών κρεβατιών εντατικής, με τα βασικά μηχανήματα ανενεργά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών ή προσωπικού, λόγω χρηματικής συμμετοχής των ασθενών σε υπηρεσίες κ.ά. έχουμε να κάνουμε με μια εκ προμελέτης μείωση του εργατικού δυναμικού και των ασφαλισμένων: με τον άμεσο θάνατο.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 χρόνων που ακολούθησαν πολιτικές υποστελέχωσης και εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, μετακυλώντας το κόστος στους ασθενείς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε εγκύκλιο του Γεωργιάδη της ΝΔ, αντί να προσλάβει το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, υποχρεώνοντας το υπάρχον προσωπικό να κάνει και τον «χωροφύλακα». Οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές προς όφελος του κεφαλαίου, έχουν ως αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι μετανάστριες να μην έχουν πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα. 

Κι έπεται συνέχεια: το νεοφιλελεύθερο δόγμα του Κ. Μητσοτάκη που θα εφαρμόσουν οι «μάγοι» υπουργοί του με τις κακοχωνεμένες θεωρίες της «σχολής του Σικάγου» που έμαθαν στα αμερικάνικα πανεπιστήμια και που έχουν επιφέρει την κοινωνική ισοπέδωση στις χώρες που εφαρμόστηκαν, το λέει καθαρά: η μείωση του κόστους των δημόσιων δαπανών, στην παιδεία, στην υγεία κλπ, είναι το κλειδί για την λεγόμενη «ισχυρή ανάπτυξη». Δηλαδή απαιτεί αιματηρά πλεονάσματα με απολύσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, το χτύπημα των δικαιωμάτων σε κάθε τομέα, αλλά και πολύ περισσότερο την απαγόρευση προσλήψεων στα δημόσια νοσοκομεία /μονάδες υγείας και μείωση της πενιχρής χρηματοδότησης των εργαστηρίων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των ιατρείων. Πρόσφατα ο Μητσοτάκης μίλησε για ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία και μεταφορά προσωπικού από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, για προσφορά υπηρεσιών, για να αγοράζει το δημόσιο από τον ιδιώτη υπηρεσίες και να παρέχει και προσωπικό.

Εδώ κρύβεται λοιπόν και η ουσία του εγκλήματος σε βάρος της αρμένισσας μετανάστριας αποκλειστικής νοσοκόμας και όλων των εργαζόμενων: Καμία πρόσληψη σε αποκλειστικές, πανάκριβες οι υπηρεσίες των «νόμιμων» αυτοαπασχολούμενων, μερική επιστροφή χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ, ανθρωποφαγία και κανιβαλισμός μεταξύ των εργαζόμενων. Δουλεμπορικά κυκλώματα μαύρης εργασίας και ανεπαρκείς ελεγκτικές υπηρεσίες κράτους και κυβέρνησης που δεν τολμούν να τα αγγίξουν.

Καλούμε την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7:00μμ. στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

Απαιτούμε:

  •  Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, να γίνουν τώρα οι χιλιάδες αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία/μονάδες υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των σημερινών αυτοαπασχολούμενων αποκλειστικών, με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Να κυνηγηθούν οι δουλέμποροι της μαύρης αδήλωτης εργασίας και τα ιδιωτικά συμφέροντα  που λυμαίνονται το δημόσιο σύστημα υγείας, κι όχι οι εργαζόμενοι σε αυτά.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και δημόσιες μονάδες υγείας στο ίδιο σωματείο.
  • Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς.
  • Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Γεωργιάδη – Πολάκη.
  • Να παραιτηθεί τώρα ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.
  • Ενάντια στη μαύρη εργασία, χαρτιά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλες και όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.
  • Ένταξη των μεταναστών και των μεταναστριών στα σωματεία.

                                   

8/7/2019