Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

14.7.19

Παρεμβάσεις ΠΕ: Για τη συνάντηση του δημάρχου/προέδρου της ΚΕΔΕ με την υπ. Παιδείας


 ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
www.paremvasis.gr , paremvasisdoe@gmail.com  210 3242144                                                      12-7-2019                                                         
Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ 
στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Πολυχρονιάδη Δημήτρη (6974750410) και Παναγιώτου Χρήστο, αναπληρωτής εκπ/κός (6975308409)

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ/ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εσπευσμένα, καθώς η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση δεν  μετράει ούτε μία εβδομάδα  θητείας, η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα δεχθεί σήμερα (12/7/2019) σε συνάντηση τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με κεντρικό θέμα συζήτησης  την εφαρμογή του νόμου και την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Η συνάντηση Κεραμέως –Πατούλη πριν από τη συνάντηση της υπουργού με το ΔΣ της ΔΟΕ  παρότι έχει ζητηθεί από την Ομοσπονδία
·         Δηλώνει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης να συναντιέται και να συζητά για ζητήματα  εκπαιδευτικής πολιτικής  και εν προκειμένω για την εφαρμογή του νόμου για την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με τον εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι τους εκπροσώπους της μαχόμενης εκπαίδευσης, γεγονός το οποίο χαρακτηρίζουμε ως απαράδεκτο και καταγγέλλουμε
·         Αναδεικνύει την ιδεολογική και πολιτική συνάφεια των κατευθύνσεων σχετικά με το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και το Δημόσιο Σχολείο  της νέας κυβέρνησης που το ‘’οραματίζεται’’ ΣΥΓΧΡΟΝΟ αλλά ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ και του Προέδρου της ΚΕΔΕ  ο οποίος σε απόλυτη σύμπνοια  με τους σχολάρχες, τους ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών, και σε πλήρη συμπόρευση με ΕΕ και ΟΟΣΑ, επιδιώκουν την αναστολή της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης όπου ισχύει και την εφαρμογή παράλληλου  δικτύου νηπιαγωγείων - παιδικών σταθμών για να συνεχίσουν να αλώνουν τον χώρο της προσχολικής αγωγής με τα vouchers και τα τροφεία και έχοντας μετατρέψει σε εμπορεύσιμο είδος το δημόσιο δικαίωμα για προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση.  
Η στόχευσή τους σαφής, η υπονόμευση της δίχρονης υποχρεωτικής  προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος από αυτή τη συνάντηση να έχουμε πολύ άσχημες εξελίξεις με ορατό το ενδεχόμενο της αναστολής. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση, πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης, και με βάση την απόφαση της 88ης ΓΣ να απαιτήσει την ακύρωσή της.
Οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις ΠΕ απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6, σε όλη τη χώρα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη 2019 και αποκλειστικά στο δημόσιο, δίχρονο, υποχρεωτικό, Νηπιαγωγείο με όλες τις υποστηρικτικές Δομές σε πλήρη ανάπτυξη. Αγωνιζόμαστε για Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του 14χρονου εκπαιδευτικού σχεδιασμού, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.