Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

18.9.19

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Απεργία 24/9-Να μην περάσουν οι νέες αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις!


Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                       17/9/2019
Προξένου Κορομηλά 51

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24/9
Να μην περάσουν οι νέες αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις!

  • Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των σωματείων!
  • Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο.

Με τη νέα νομοθετική παρέμβαση της, η κυβέρνηση της  ΝΔ, επεκτείνοντας τους αντεργατικούς περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις,  δίνει τη νομική κάλυψη για την υπερωρία στη μερική απασχόληση και ξαναβάζει στο στόχαστρο τα σωματεία με απεργιοκτόνες ρυθμίσεις.
  Συγκεκριμένα:
  • ηλεκτρονική ψηφοφορία.
  •  δημιουργία συνδικαλιστικού μητρώου σωματείων και μελών, δηλαδή ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων!
  • Η λειτουργία των σωματείων θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση!
Την ώρα που πριν λίγες ημέρες ψήφιζε νόμο που δίνει σε δημάρχους και περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους, μιλάνε «για περισσότερη δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα»!
Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο βάζουν ξανά στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία και την απεργία!  
Στόχος, ο πλήρης και ασφυκτικός έλεγχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης και των εργαζομένων.
Επιδιώκουν:

  • να θέσουν επιπλέον εμπόδια στη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις,
  • να  νομιμοποιήσουν και να επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα,
  • να καταργήσουν ουσιαστικά τα καταστατικά των σωματείων,
  • να φακελώσουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση,

καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων και κυρίως τις γενικές συνελεύσεις.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν δώρο στην εργοδοσία και το κεφάλαιο με στόχο να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και ο λαός να παρακολουθεί παράλυτος το τσάκισμά του από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Θέλουν τον κάθε εργαζόμενο αποκομμένο, να μη συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν, για ζητήματα που τον αφορούν, χωρίς να είναι παρών. Να βρίσκεται μακριά και έξω από τις συλλογικές συζητήσεις!Παράλληλα, κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, αποδυναμώνοντας τα πρωτοβάθμια σωματεία. Βάλλουν ευθέως στην οργάνωση της πάλης στην βάση των εργαζομένων, εκεί όπου μπορεί να αναπτυχθούν αγώνες, να αναγεννηθεί η συλλογική πάλη και να ανασυγκροτηθεί ταξικά το εργατικό κίνημα. Ας μην ξεχνάμε ότι δεκάδες εργατικοί αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια, ξεδιπλώθηκαν με πρωταγωνιστές τα πρωτοβάθμια σωματεία.

             Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ,οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός πρέπει να βάλει φρένο στην καθημερινή υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας.
Κι αυτό είναι υπόθεση της συλλογικής δράσης και των σωματείων μας! Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! Τα σωματεία και τα καταστατικά τους δεν αμφισβητούνται. Στις γενικές τους συνελεύσεις οι εργαζόμενοι αποφασίζουν, αγωνίζονται, οργανώνουν την πάλη και τις μορφές αγώνα. Έχουν δημοκρατικές διαδικασίες βάσης, ανοιχτές σε όλα τα μέλη τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία, κι όχι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.
Το χτύπημα στην απεργία απαντιέται μόνο με απεργία
Όλοι στην 24ωρη απεργία

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Ε’ΕΛΜΕ