Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

16.9.19

Παρεμβάσεις ΔΕ: 6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Όλοι στη διαδήλωση Τετ. 18/9, 6μμ στην Καμάρα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ
 
18 Σεπτέμβρη 2013 Δολοφονία Παύλου Φύσσα
Όλοι στις διαδηλώσεις την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη
Στο Κερατσίνι , 6.οο μμ στην οδό Παύλου Φύσσα!
Στη Θεσσαλονίκη, 6μμ στην Καμάρα
«Μου είπαν να μην κάνω όνειρα τρελά, να μην τολμήσω να κοιτάξω τ’ αστέρια, μα εγώ ποτέ μου δεν τους πήρα σοβαρά, πήρα τον κόσμο ολόκληρο στα δυο μου χέρια»
Killah P.
6 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 6 χρόνια μετά οι φονιάδες του κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Η καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης εκκρεμεί. Αλλά το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε σοβαρό πλήγμα στη ΧΑ με συνέπεια να καταρρεύσει εκλογικά και να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα γραφεία-ορμητήριά της. Όμως δεν έχει εξαλειφθεί το έδαφος και οι αντικοινωνικές πολιτικές, τα συμφέροντα εξαιτίας των οποίων αναπτύχθηκε.
Από τη μια, είναι η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι: των μαζικών πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου. Αυτήν δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ενισχύοντας και την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή (Frontex).  Στοιχισμένη με την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στης οποίας το έδαφος βρίσκονται 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εφαρμόζει πιστά τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε.
Ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται με τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή, με τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν στον ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπους. Μπλοκάρει την χορήγηση ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες και καταργεί τη δυνατότητα  δεύτερης αίτησης ασύλου αν απορριφθεί η πρώτη. Είναι κοινό το έδαφος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο προετοιμάζεται η νέα επίθεση στα δικαιώματα προσφύγων, μεταναστών, αλλά και των ελλήνων εργαζομένων.
Από την άλλη, η διαρκής λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η «ανάπτυξη» με καύσιμη ύλη τη νεολαία και τους εργαζόμενους –που στο όνομα της ορκίζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση- με την «κανονικότητα» της μεταμνημονιακής περιόδου, αυτής των συνεχών μνημονίων και της επιτροπείας που από κοινού ψήφισαν. Και η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι το δόγμα «νόμος και τάξη» παντού. Αυτό είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού και της ρατσιστικής έξαρσης.

Το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα, το κίνημα των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών πρέπει να τεθεί όσο ποτέ άλλοτε σε συναγερμό. Ιδιαίτερα οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν ξεχωριστή ευθύνη και ρόλο στη διαμόρφωση της αντιφασιστικής συνείδησης στη νεολαία. Δουλεύοντας τη μνήμη, την ιστορία και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Ρίχνοντας αγωνιστικό φως στην ανάγκη των νέων παιδιών να μείνουν όρθια και με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, απέναντι στο τέλος των προσδοκιών, στα διάφορα Τ.Ι.Ν.Α., στο σκυμμένο κεφάλι στη δουλειά και στη ζωή που τους προτείνουν όλοι οι εκπρόσωποι του συστήματος.
Όπως διδάσκαμε τις μέρες του Σεπτέμβρη του 2013, με το μεγαλειώδη απεργιακό μας αγώνα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα – Ποτέ ξανά φασισμός!
Απαιτούμε:

  • Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.
  • Την ακύρωση των συμφωνιών για τους πρόσφυγες με ΕΕ-Τουρκία και Γερμανία.
  • Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά.
  • Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
  • Την ανατροπή της πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, που οργανώνονται για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι στη διαδήλωση στο Κερατσίνι την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, 6.οο μμ στην οδό Παύλου Φύσσα!
Στη Θεσσαλονίκη: 6μμ στην Καμάρα