Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

21.2.24

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Β/Δ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ

Β/Δ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

 ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Για νέα  συλλογική σύμβαση εργασίας των μισθωτών γεωτεχνικών. Διεκδικούμε κατώτερο μισθό 1250 ευρώ καθαρά.

   Η πολιτική της ακρίβειας και της φοροληστείας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα προκαλούν εξάπλωση της φτώχειας. Το πετρέλαιο θέρμανσης κινείται κατά  μέσο όρο στη χώρα στο 1,3. Οι τιμές των βασικών προϊόντων διατροφής συνεχίζουν τον ανήφορο. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση στο ελαιόλαδο και στη φέτα η οποία ξεπερνά το 50% στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Η  αύξηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (3-5  φορές πάνω από τη τιμή παραγωγού)  γίνεται ταυτόχρονα με το χτύπημα των μικρών και μεσαίων  παραγωγών που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα  . Στόχος τους η συγκέντρωση πλούτου και παραγωγής σε όλο λιγότερα χέρια με βάση την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο όνομα της «πράσινης» ανάπτυξης.

Το κόστος στέγασης έχει πάρει τα ύψη με τις αυξήσεις ενοικίων, τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοτικά τέλη. Τα σπίτια προς ενοικίαση είναι όχι μόνο δυσεύρετα, αλλά και πανάκριβα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω του ξεδοντιάσματος της ΔΕΗ και τη πριμοδότηση των ιδιωτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.  

Η αισχροκέρδεια δεν αποτελεί μια παρέκκλιση των δήθεν υγιών νόμων της αγοράς, αλλά συστατικό στοιχείο της λειτουργίας του συστήματος. Αποτέλεσμα αυτής της λειτουργίας αποτέλεσε και το μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών πριν ένα ακριβώς χρόνο.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν η προσπάθεια για πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας με την επιδίωξη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και το συνεχιζόμενο ξεπούλημα της υγείας.

Ο πλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερους και οι οικονομικές αντιθέσεις οξύνονται. Ότι απομένει από τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις συντάξεις, το κλέβουν με άλλους τρόπους. Η ακρίβεια, οι συνεχείς αυξήσεις και τα χαράτσια «ρουφούν» το λαϊκό εισόδημα.

 

Με οργάνωση ενότητα και αγώνα και πίστη στις δυνάμεις μας μπορούμε να επαναφέρουμε τη κλαδική συλλογική μας σύμβαση

 

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις  τη Τετάρτη  στις 28/2 και στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ των Εργατικών Κέντρων στη περιοχή ευθύνης μας . Με αίτημα την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας  με βάση τη πρόταση που έχει καταθέσει το σωματείο μας.  Το σωματείο μας ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας το οποίο δε συμμετέχει στην απεργία και για αυτό το λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο  προκηρύσσει για τις 28/2 τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (10 π.μ – 1μ.μ) για τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Φεβρουάριος 2024