Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

7.2.24

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ: Το ΥΠΑΙΘΑ πάει την Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση στα δικαστήρια! ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜ. 8/2, 12μ. ΚΑΜΑΡΑ,


Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                        Θεσσαλονίκη, 7/1/2024

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Το ΥΠΑΙΘΑ πάει την Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση στα δικαστήρια!

                  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

                                            ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 8/2 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

                     (3ωρη στάση εργασίας 8-11π.μ.από ΕΛΜΕ και 3ωρη στάση11-2μμ από ΑΔΕΔΥ)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ ΣΤΙΣ 12μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ,

Η μεγαλειώδης και  με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχή του κλάδου στην Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση, έφερε σε αδιέξοδο το ΥΠΑΙΘΑ. Πλέον δεν μπορεί να κρύψει ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά και συναντά σοβαρή αντίσταση στους εκπαιδευτικούς. Τρία χρόνια τώρα προσπαθεί να επιβάλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και δεν τα καταφέρνει. Η αυτοαξιολόγηση έχει μετατραπεί σε παρωδία και στην ατομική αξιολόγηση ομολογεί την ήττα του, ανακοινώνοντας εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά συμμετοχής πανελλαδικά στους/στις νεοδιόριστους/ες, κι αυτό με καθεστώς τρομοκράτησης.

Ο κλάδος έχει απαντήσει. Παρά τον εκβιασμό στις/στους νεοδιόριστες/ους με τη μη μονιμοποίησή τους, χιλιάδες συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Το ΥΠΑΙΘΑ σε μια απονενοημένη προσπάθεια να ξεφύγει από το τέλμα, ενεργοποίησε την Α2 φάση της αξιολόγησης και μετέτρεψε όλες/ους τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολείων, σε αξιολογητές. Παράλληλα, σταδιακά επεκτείνει την αξιολόγηση σε όλες/όλους τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και σε αυτούς που έχουν 20-30 χρόνια υπηρεσία. Και τώρα επιστρατεύει το συνηθισμένο του όπλο, την καταστολή, τον αυταρχισμό,  και τα δικαστήρια (!), ευελπιστώντας πως έτσι θα τελειώνει επιτέλους με την αντίσταση των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται στον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων τους εισαγγελείς, τους εκπαιδευτικούς ως συνήθως τους οδηγεί στα δικαστήρια

Θυμίζουμε ότι η απεργία αποχή είναι σε ισχύ μέχρι την εκδίκασή της και την επίδοση της απόφασης στις ομοσπονδίες. Σημειώνουμε επίσης, ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή ως τις 12/2, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη εκδικαστεί η προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ.  Άρα, η Απεργία Αποχή ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Όποια, όμως, κι αν είναι η απόφαση των δικαστηρίων και όποτε κι αν αυτή βγει, υπάρχει συνδικαλιστικός δρόμος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα το πράξουμε.

Καλούμε τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ:

·         Να προκηρύξουν ΤΩΡΑ απεργία για Πέμπτη 8/2 και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

·         Να επαναπροκηρύξουν άμεσα νέα απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση,  αν αυτή βγει παράνομη, υπηρετώντας την ομόφωνη απόφαση του κλάδου για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Ως Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ για αύριο Πέμπτη 8-2, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (8-11πμ), συμπληρωματική στη στάση εργασίας (11-2μμ) της ΑΔΕΔΥ, ώστε να προκύψει 24ωρη απεργία στην εκπαίδευση.

Ως Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ προχωράμε σε υλοποίηση της απόφασης της πρόσφατης ΓΣ μας (29-1-2024) για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση, σε περίπτωση που η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ βγει παράνομη και η ίδια δεν την επαναπροκηρύξει. Καλούμε να την προκηρύξουν όλες οι ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα να σταθούν στο πλευρό της δημόσιας εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών και να κηρύξουν τώρα απεργία συμπόρευσης στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική  πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κλάδος έχει μιλήσει και έχει δώσει σαφή απάντηση και σήμερα και τα τελευταία τρία χρόνια. Καμία οπισθοχώρηση από τον αγώνα μας ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και του δημόσιου πανεπιστημίου. Γιατί την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πάει την απεργία μας στα δικαστήρια, επιτίθεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοινώνοντας το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τώρα είναι η στιγμή τα σωματεία της εκπαίδευσης να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να συγκροτήσουν μέτωπο που θα ανατρέψει την πολιτική της.

Την Πέμπτη 8/1 οι εκπαιδευτικοί πιο μαζικά και αποφασιστικά  ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους φοιτητές/τριες και τους μαθητές/τριές μας κόντρα στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, για το δικαίωμα στην ζωή, τον μισθό και την εργασία!

Την Πέμπτη 8/1 όλοι συμμετέχουμε στη συγκέντρωση με τους φοιτητικούς Συλλόγους και τα πανό των ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ στις 12μ στην Καμάρα, όπως στις τρεις προηγούμενες συγκεντρώσεις.

Η αξιολόγηση – ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση του δημόσιου σχολείου δε θα περάσει!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μέχρι τη νίκη!

                                                                     

                                                                        Για το Δ.Σ.




                             

                                    Ο πρόεδρος                                                             Η γραμματέας

                         Χρήστος Ζαγανίδης                                                   Σοφία Στεφανίδου