Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

13.2.24

Α΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Να δοθεί τώρα μόνιμη λύση στο πρόβλημα με τη σχολική στέγη των Ειδικών Σχολείων

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

Προξ. Κορομηλά 51. -ΤΚ: 54622

Email:  aelmethes@gmail.com

http://aelmethe.blogspot.com

Θεσσαλονίκη,    13 Φεβρουαρίου 2024

Προς:   Σχολεία και Συναδέλφους Α΄ΕΛΜΕ

ΔΔΕ  Ανατολικής / ΔΔΕ  Δυτικής Θεσσαλονίκης

Περιφέρεια / ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας

ΜΜΕ

                       

Να δοθεί τώρα μόνιμη λύση στο πρόβλημα με τη σχολική στέγη των Ειδικών Σχολείων

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζί με εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων, γονείς, ΣΕΕΠΕΑ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ενάντια στην απαράδεκτη απόφαση διακοπής λειτουργίας του 2Ου ΕΕΕΚ Πυλαίας και  – Χορτιάτη και του Ειδικού Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Αυτισμού και τον διαμοιρασμό των παιδιών σε άλλα ειδικά σχολεία, τα οποία αντιμετωπίζουν ήδη πολλά και οξυμμένα προβλήματα.

Η μεταφορά και ο διαμοιρασμός των μαθητών σε άλλα ειδικά σχολεία που  προκρίνεται από την Περιφέρεια ως λύση χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, χώρους και επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό να καλύψει τη φροντίδα του ήδη μεγάλου αριθμού μαθητών που φοιτούν στα σχολεία, είναι μόνιμη «μη λύση» και μας βρίσκει αντίθετους.

Απαιτούμε άμεση και οριστική λύση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για ασφαλή και κατάλληλα σχολικά κτίρια.

·                    Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης για παιδιά με αυτισμό, καθώς και όσων σχολείων είναι σήμερα αναγκαία στη Θεσσαλονίκη.

§     Σε καμία περίπτωση να μη διαμοιραστούν τα παιδιά σε διάφορα σχολεία της πόλης, να μην ταλαιπωρηθούν οι γονείς, να μην αλλάξουν σχολείο οι εκπαιδευτικοί και το ΕΕΒ/ΕΕΠ. Μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολείου, με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας να εξασφαλιστεί κατάλληλος και ασφαλής χώρος για τη φοίτηση των μαθητών.

Υλοποιούμε τις αποφάσεις του συντονισμού ΕΛΜΕ, ΣΕΕΠΕΑ και γονιών που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δ' ΕΛΜΕ-Θ την Παρασκευή 9/2 για μαζικές κινητοποιήσεις και καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, το ΕΕΠ, το ΕΒΠ, τους γονείς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις την:

• Τετάρτη 14/02 στις 2μμ στο ΥΜΑΘ για συνάντηση με τον υφυπουργό.

Παρασκευή 16/02/2024 και τη Δευτέρα 19/02/2024  στο κτίριο που στεγάζονται τα τρία σχολεία (οδός 17ης Νοεμβρίου 83, Πυλαία).

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής από τη διαρκή υποβάθμιση, που οδηγεί ανάμεσα σε άλλα και στο κλείσιμο σχολικών μονάδων

Να είμαστε όλοι εκεί!

Να δώσουμε φωνή στους μαθητές μας και στους συναδέλφους μας!

 

 

Όλοι την Πέμπτη 15/02/2024 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ

 

  Η Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας

 

Τραγάκη  Δήμητρα                                                    Γαζάκης Αντώνης