Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

14.9.23

Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ενημερωτικό συνεδρίασης Δ.Σ. 12-9-2023

Προξένου Κορομηλά 51

Eνημερωτικό για τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ την Τρίτη 12/9/2023

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
1) Πλημμύρες – οργάνωση αλληλεγγύης, κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε η αποστολή κειμένου σχετικά με τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, αλλά και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών που άφησαν απροστάτευτους χιλιάδες ανθρώπους, καθώς η "ανάπτυξή" τους βάζει το κέρδος των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών. Καλούμε τους συλλόγους και τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων που το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ θα κατευθύνει στις ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες. Ήδη η ΟΛΜΕ αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας και το ίδιο και η δική μας ΕΛΜΕ, ενώ έκκληση για οικονομική ενίσχυση απευθύνουν στις τοπικές ΕΛΜΕ και στους εκπαιδευτικούς και οι ΕΛΜΕ Καρδίτσας και Λάρισας. Θα αποσταλεί αναλυτική ανακοίνωση για την οργάνωση της αλληλεγγύης.
2) Αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη. Αποφασίστηκε ανακοίνωση για το νομοσχέδιο τερατούργημα Γεωργιάδη με το οποίο κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ μας γυρνάνε στο μεσαίωνα καθώς καταργεί το 8ωρο (10ωρο με το ν.Χατζηδάκη),θεσπίζει την εργασία μέχρι 13 ώρες σε πολλούς εργοδότες, εισάγει τις συμβάσεις "μηδενικών ωρών" ή "κατά παραγγελία" όπου δεν υπάρχει καθορισμένος εργάσιμος χρόνος ή μισθός και ο εργαζόμενος γίνεται λάστιχο, καταργείται το 5ήμερο και θεσπίζεται η 6ήμερη εργασία, θεσπίζονται οι "εργαζόμενοι υπό δοκιμή" για 6 μήνες χωρίς δικαιώματα, ποινικοποιούνται ακόμη περισσότερο οι απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και πρόταση για κινητοποιήσεις από σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ . 
3) Κενά, παρατυπίες στις τοποθετήσεις /κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε ανακοίνωση για τα τεράστια κενά που παραμένουν στα σχολεία και μετά την α φάση αναπληρωτών, τα πολυπληθή τμήματα αλλά και τις παρατυπίες και την πλήρη αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών που καταστρατηγούν εργασιακά μας δικαιώματα (προσωρινές τοποθετήσεις αποσπασμένων χωρίς αιτήσεις, τοποθέτηση αναπληρωτών με επιλεγμένα κενά, σκοτάδι στα κενά κάτω των 12 ωρών για συμπλήρωση ωραρίου κ.ά.). Αποφασίστηκε συμμετοχή στην παράσταση των ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση την ΠΈΜΠΤΗ 14/9, 2.30 μμ.
4) Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ. Ορίστηκε Γενική Συνέλευση της Ε ΕΛΜΕ, μετά την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, την Πέμπτη 28/9 στις 2μμ στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.
5) Προβλήματα αναπληρωτών – σύσκεψη. Η ημερομηνία θα καθοριστεί.
6) Προβλήματα σχολείων (ωράριο, εφημερίες, κ.ά.). Αποφασίστηκε ανακοίνωση σχετικά με την προσπάθεια καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων, επιβολή ωραρίου 8-2 , αποστολή ονομάτων εφημερευόντων στη διεύθυνση, εφημεριών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, που γίνονται με προφορικές οδηγίες.
7) Αξιολόγηση, μέντορες, συντονιστές. Αξιοποιούμε την αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που έχει αποσταλεί στα σχολεία (7 και 8/9) και συνεχίζουμε τον αγώνα με συνέχιση απεργίας αποχής.
8) 10 χρόνια από δολοφονία Π. Φύσσα – αντιφασιστική συγκέντρωση. Αποφασίστηκε ανακοίνωση για τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και την ανάγκη συνέχισης του αντιφασιστικού αγώνα παντού, στις γειτονιές και στα σχολεία, καθώς και κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18/9.
9) 10 χρόνια από καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης. Αποφασίστηκε διήμερο εκδηλώσεων για τον μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας.
10) Αιμοδοσία ΕΛΜΕ. Αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας και ανακοίνωσης για αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ.
11) Ψηφίσματα. Αποφασίστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης για απολύσεις συναδέλφων από Φρυγανιώτη και ψήφισμα για την κατασκευή του "flyover".  
                                                                              Για το Δ.Σ

          
      Ο Πρόεδρος                     Η Γραμματέας
          Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου