Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

8.9.23

Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Να γίνουν ηλεκτρονικά οι αναλήψεις υπηρεσίας των αναπληρωτών από και προς τις περιοχές που είναι αδύνατη η μετακίνηση λόγω καταστροφών και να θεωρηθεί ως μέρα ανάληψης η Πέμπτη 7/9/23

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                     Θεσσαλονίκη, 7/9/2023                                                                                                                                
προξένου Κορομηλά 51
 
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΜΕΡΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΠΕΜΠΤΗ 7/9/2023!
ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ
Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ακραία καιρικά φαινόμενα που σε συνδυασμό με την καταστροφική ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού έχουν πλήξει ολόκληρους νομούς, χιλιάδες αναπληρωτές/τριες καλούνται από σήμερα έως και τη Δευτέρα 11/9, να μετακινηθούν από και προς πληγείσες περιοχές, για να αναλάβουν υπηρεσία για το σχολικό έτος 2023-2024. Από τη στιγμή που δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τις πληγείσες περιοχές, από τη στιγμή που στέλνονται ειδοποιήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα της εθνικής οδού και εντός ολόκληρων νομών, ενώ ανακοινώθηκε αναστολή υπηρεσίας στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και ενώ οι συνάδελφοι/ισσες αναπληρωτες/τριες που είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται προσπαθούν να επιβιώσουν και να απεγκλωβιστούν, είναι αδιανόητο να καλούνται να μεταβούν είτε στις σχολικές μονάδες είτε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να αναλάβουν υπηρεσία! Είναι επίσης αδιανόητο την ίδια στιγμή που πλήττονται, αγωνιούν και αναζητούν βασικές προμήθειες (νερό και ψωμί) να χάνουν ημερομίσθια και ένσημα, μέχρι και τη Δευτέρα 11/9, ημέρα κατά την οποία και πάλι είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν να αναλάβουν υπηρεσία δια ζώσης!
Το υπουργείο αντί να τους βοηθήσει ουσιαστικά με την "ψηφιακή αναβάθμιση" που τόσο διαφημίζει, τους λέει "περιμένετε να φτιάξει ο καιρός να αναλάβετε υπηρεσία αργότερα και στο μεταξύ θα σας κόψουμε ακόμα περισσότερο από το μισθό σας", τη στιγμή που ήδη η πρώτη μέρα ανάληψης (7/9) έχει καθυστερήσει τραγικά με ευθύνη της κυβέρνησης και ο πρώτος μισθός θα είναι πετσοκομμένος κατά 4 ημερομίσθια!
Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και τις Διευθύνσεις των περιοχών που πλήττονται να μεριμνήσουν για την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών/τριών που προέρχονται ή έχουν προσληφθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί!
Δε θα ανεχτούμε να χαθεί έστω και ένα ημερομίσθιο για τους αναπληρωτές/τριες! Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘΑ να δεχτεί την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας ΤΩΡΑ!
Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε να θρηνούμε άλλα θύματα και τους μόχθους μιας ζωής επειδή όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους! Επειδή για τις κυβερνήσεις θεωρούνται "κόστος" τα έργα για την προστασία του λαού!                                         
                                                                              Για το Δ.Σ.
                                                                         
                         Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας
                       Χρήστος Ζαγανίδης                              Σοφία Στεφανίδου