Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

3.5.22

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Κανένα νέο στοιχείο δεν προέκυψε από την απολογία του Χ. Βαϊτσίδη στο Δ.Σ. στις 28/4. Επιβεβαιώθηκε η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. για διαγραφή του. Γεν. συνέλευση ΕΛΜΕ, Τετ. 4/5, 2.00 μ.μ., 1ο Γ/Σ/ Σταυρούπολης

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                              Θεσσαλονίκη, 29/4/2022

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

Κανένα νέο στοιχείο δεν προέκυψε από την απολογία του Χ. Βαϊτσίδη στο Δ.Σ. στις 28/4.

Επιβεβαιώθηκε η ομόφωνη πρόταση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για διαγραφή του Χ.Β.

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 4/5,  2.00 μ.μ., 1ο Γ/Σ/ Σταυρούπολης

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/4 το έκτακτο ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ με θέμα την κλήση σε απολογία του Χρήστου Βαϊτσίδη για τις παραβιάσεις του καταστατικού του σωματείου  το οποίο με ομόφωνη απόφασή του  στις 19/4 προτείνει τη διαγραφή του από μέλος της ΕΛΜΕ σε ΓΣ την Τετάρτη 4/5. Σημειώνουμε ότι ο Χ.Β.  είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του σε ΓΣ στις 13/4 στην οποία δεν προσήλθε, ενώ   μετά το ΔΣ της 19/4, κλήθηκε να  απολογηθεί εγγράφως σε 5 ημέρες, χωρίς να ανταποκριθεί.

Ο Χ.Β. προσήλθε στο ΔΣ της 28/4 και απολογήθηκε προφορικά, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. να του δώσει και άλλη δυνατότητα να απολογηθεί. Στην απολογία του που διήρκεσε 1,5 ώρα σχετικά με τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν από την ΕΛΜΕ, αλλά και από όλες τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα, τα μέλη του ΔΣ υπέβαλαν ερωτήσεις και ακολούθησαν τοποθετήσεις τους.

Κατά την απολογία του ο Χ.Β. επιβεβαίωσε ουσιαστικά  τις καταγγελίες εναντίον του. Δεν κατέθεσε ούτε ένα στοιχείο που να αντικρούει τις καταγγελίες των εργαζομένων για την αυταρχική, προσβλητική, απρεπή συμπεριφορά του  απέναντί τους μιλώντας   για ανύπαρκτες και  γενικόλογες  καταγγελίες. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει οποιαδήποτε αυτοκριτική και συνέχισε να κατηγορεί τις εργαζόμενες. Από τα λεγόμενα του επιβεβαιώθηκε ότι συμπεριφέρθηκε ως εργοδότης που ελέγχει και αξιολογεί εργαζόμενους, αντίθετα με όσα ορίζει το καταστατικό της ΕΛΜΕ για τη στάση των μελών της προς άλλους εργαζόμενους.  Η στάση του δε συνάδει με το σεβασμό που όφειλε να έχει ένας εργαζόμενος που ισχυρίζεται ότι είναι εκπρόσωπος Σωματείου απέναντι σε άλλους εργαζόμενους. Υποστήριξε ότι ήταν επί 10 χρόνια εκπρόσωπος της Ε ΕΛΜΕ στο Δίκτυο ΆΛΦΑ χωρίς να παρουσιάσει καμία σχετική απόφαση της ΕΛΜΕ.  

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ στις οποίες επιβεβαιώθηκε η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για πρόταση διαγραφής του Χ.Β. από την ΕΛΜΕ,  καθώς δεν υπήρξε κανένα νέο  στοιχείο  από την απολογία του Χ.Β.

Το Δ.Σ. θεωρεί βαρύνουσας σημασίας τις ομόφωνες καταγγελίες του Δ.Σ. (22/2, 5/4), την ομόφωνη καταγγελία των εργαζομένων στο Δίκτυο Άλφα, την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης που δηλώνει ότι «θα αγωνιστεί για να δικαιωθούν οι εργαζόμενες». Ακόμη, την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Ζ΄ ΣΕΠΕ Αμπελοκήπων που αποδέχθηκε  τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ κατά του  Χ.Β. και ο εκπρόσωπός τους δεν θα τον ψηφίσει για πρόεδρο στο Δίκτυο Άλφα. Η απολογία του Χ.Β. δεν ανέτρεψε κανένα σημείο από όσα καταγγέλλεται για την απρεπή συμπεριφορά του απέναντι στις εργαζόμενες και τις σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού.

Το ΔΣ αναλυτικά κατέγραψε τις παραβιάσεις του καταστατικού από τον Χ.Β. και προτείνει τη διαγραφή του σε Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 4/5, στις 2μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.  Επίσης, ο Χ.Β. καλείται να απολογηθεί στη ΓΣ  στις 4/5, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΛΜΕ (άρθρο 8).

Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 4/5, στις  2μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης για να  υπερασπιστούν τις αξίες και τις αρχές του σωματείου μας, της ΕΛΜΕ, που συστηματικά και επανειλημμένα παραβιάστηκαν από τον Χ. Β.

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                         Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                 Ειρήνη Σωπιάδου