Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

4.5.22

Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην COSCO!

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην COSCO! 
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που έγινε σήμερα στο κάτεργο της COSCO, Παγκόσμια Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, όταν η ζωή ενός ακόμη εργαζόμενου μπήκε σε κίνδυνο.
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ;
Πόσο κοστίζει η υγεία του εργαζόμενου; Στα πόσα ευρώ κοστολογείται από τους εφοπλιστές συμφέρον να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ώστε να μην χάνονται ζωές εργαζόμενων; Αυτές τις ερωτήσεις έχουμε στο μυαλό μας την ώρα που ένας εργαζόμενος βρίσκεται στο νοσοκομείο, μετά από ένα ακόμα εργατικό «ατύχημα» στο κάτεργο της COSCO στον Πειραιά.
Ενώ ο ίδιος ο εργαζόμενος τηρούσε όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας έπεσε στο κενό από ύψος 12 μέτρων, όταν υποχώρησε ένα σάπιο κάγκελο προστασίας στο πλοίο που ξεφόρτωνε. Το νέο έγκλημα που συνέβη θα είχε αποφευχθεί αν η πολυεθνική εφάρμοζε τα μέτρα ελέγχου των συνθηκών και προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.
Επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο τα αιτήματα των εργαζόμενων στο λιμάνι για συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των λιμενεργατών. Επιβεβαιώνεται, επίσης, η εγκληματική λογική των μεγαλεργοδοτών, να μετράνε με το ζύγι του κέρδους το ποια μέτρα θα παρθούν στους χώρους δουλειάς.
Στεκόμαστε στο πλάι της οικογένειας του εργαζόμενου που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο. Στεκόμαστε πλάι στους συναδέλφους μας στην COSCO και απαιτούμε μαζί τους, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους.