Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

27.3.18

Αστυνομοκρατία και ασφαλίτες ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα στο "αναπτυξιακό συνέδριο" κυβέρνησης-Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας | Καταγγελίες εκπροσώπων ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (βίντεο)


Αστυνομοκρατία με τα ΜΑΤ να εμποδίζουν την κινητοποίηση εκπαιδευτικών, φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών κοινοτήτων σήμερα Τετάρτη 27/3/2018 στο χώρο του αναπτυξιακού συνεδρίου όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του υπουργού Παιδείας. Αλλά και ακραία επίδειξη αυταρχισμού σε βάρος εκπροσώπων των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων ΠΕ της Θεσσαλονίκης, για τους οποίους οι προσκλήσεις στην ομιλία Γαβρόγλου στα πλαίσια του "αναπτυξιακού συνεδρίου" κυβέρνησης και Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, έγιναν για τα μάτια του κόσμου. Ασφαλίτες τους εμπόδισαν την είσοδο υπό την καθοδήγηση ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του γραμματέα της ΚΕ Π. Ρήγα και του μέλους της ΠΓ Ν. Παυλίδη.
Όλοι στο συλλαλητήριο που καλεί ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στη φιέστα του "αναπτυξιακού συνεδρίου" κυβέρνησης-Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Τετάρτη 28 Μάρτη, 6μμ, άγαλμα Βενιζέλου
Κείμενο Γιάννης Λαθήρας - Δήλωση Θανάσης Αγαπητός:
Γράφει ο Γιάννης Λαθήρας, πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Καθώς προσερχόμασταν στο συνέδριο ως προσκαλεσμένοι φορείς των εκπαιδευτικών 3 ( μόνο) μέλη του ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ, μας κύκλωσαν πλήθος ασφαλιτών, αστυνομικών και μας ζήτησαν τα στοιχεία μας, ενώ διμοιρίες ολόκληρες των ΜΑΤ δημιουργησαν γύρω μας ασφυκτικό κλοιό!!! "Eσύ δεν πρόκειται να περάσεις!", μου είπε ασφαλίτης. Κλούβες των ΜΑΤ μετακινήθηκαν κἀθετα στο οδόστρωμα να εμποδίσουν στους λιγοστούς συνδικαλιστές και μια ομάδα φοιτητών που είχαν φθάσει εκεί. Στις δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες μας, λίγο έλειψε να μας συλλάβουν! Στην επίκληση της πρόσκλησης που είχαμε, ασφαλίτης που είχε στο κινητό του τις φωτογραφίες μας (είμαστε καταζητούμενοι λοιπόν), μας είπε ότι θα ρθούν ...ειδικές δυνάμεις να μας παραλάβουν με συνοδεία! Εννοείται ότι ούτε κάτι τέτοιο έγινε, αφού ούτε στον Θανάση Αγαπητό (τον έδιωξαν σηκωτό) ούτε στον Χρήστο Ζαγανίδη επετράπη η είσοδος, παρ΄όλο που είχαν φθάσει στην είσοδο του πολυτελούς ξενοδοχείου "Grand hotel" όπου διεξάγονταν το συνέδριο μόνο με παρατρεχάμενους, χειροκροτητές, οσφυοκάμπτες και μίσθαρνα όργανα. Κορυφαία και γνωστά στελέχη του Συριζα (και "συνδικαλιστές" του εκπαιδευτικοί παρακαλώ), κινούνταν ανάμεσα στους ασφαλίτες και τους Ματατζήδες, υποδεικνύοντας ποιοι δεν επιτρέπεται να περάσουν. Δεν επέτρεψαν να προσεγγίσουν καν στο Συνέδριο (τα στρίμωξαν οι αστυνομικές δυνάμεις) οι μικροί μαθητές/τριες από το Καλλιτεχνικό Σχολείο, που ήθελαν κι αυτά να εκφρασουν τη διαμαρτυρία τους γιατί δεν έχουν σχολείο και ζητούσαν να συμπεριληφθεί στην "ανάπτυξη". Έγκλημά μας ήταν που θα ζητούσαμε από τον υπουργό διορισμούς στην εκπαίδευση και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές (η συναδέλφισσά μου στο σχολείο, ἐγκυος τον 8ο μήνα πια, κινδυνευει να ξεγεννήσει στο σχολείο!)
Θεσσαλονίκη 27 Μαρτη 2018,
44 χρόνια μετά την πτώση (;) της χούντας που θα έλεγε κι ο Μηταφίδης

Ασφαλίτες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν το Θ. Αγαπητό

Δήλωση του Θανάση Αγαπητού, μέλους ΔΣ Β' Συλλόγου ΠΕ Θεσσαλονίκης και αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Κ. Μακεδονίας
"Τελικά όταν προσπάθησα να μπω στο χώρο του ξενοδοχείου, έκαναν οι ασφαλίτες αλυσίδα στην πόρτα και διέταξαν οι επικεφαλείς την απομάκρυνση μου. Εγώ άρχισα να διαμαρτύρομαι και να φωνάζω στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μπροστά -γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ρήγας Π. και πρώην δάσκαλος, o  Παυλίδης Νίκος, γνωστός στην πόλη πρώην "αριστερός'", βουλευτές, εκπαιδευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π.- αλλά όλοι έκαναν πως δεν ήξεραν και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Ο Παυλίδης προκλητικά μάλιστα δήλωσε πως είμαι, εγώ και οι όμοιοί μου, επικίνδυνοι. Ακόμα όταν ήρθε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης και δήλωσε πως είμαι προσκεκλημένος, πάλι δε με άφησαν και τελικά με έβγαλαν έξω "σηκωτό".
Έχουν ξεπεράσει σε αυταρχισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και όλους τους προηγούμενους. Είναι επικίνδυνοι, να τους ανατρέψουμε. Όλοι, όλες στα συλλαλητήρια!"

Δηλώσεις του Ηλία Σμήλιου, προέδρου του Ζ' Συλλόγου ΠΕ Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Λαθήρα, προέδρου της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Δηλώσεις της Πόπης Σαραϊδάρη, προέδρου της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης