Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

6.3.18

ΕΔΟΘ: ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΠ μεθοδεύουν κουκούλωμα στο σκάνδαλο του ΟΑΣΘ και στέλνουν το λογαριασμό στα σωματεία!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις
στο δημόσιο Θεσσαλονίκης
http://paremvasi.blogspot.gr/            dimosio.paremvasis@gmail.com

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΔΟΘ (28.2.2018)
ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΠ μεθοδεύουν κουκούλωμα στο σκάνδαλο του ΟΑΣΘ και στέλνουν το λογαριασμό στα σωματεία!

Όπως όλοι πλέον γνωρίζουν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ τους τελευταίους 9 μήνες ασχολείται με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το σκάνδαλο με τα 120.000 ευρώ που δεν αποδόθηκαν στον ΟΑΣΘ, χρήματα που αφορούν τις εκπτωτικές κάρτες των συναδέλφων και έχουν αποδοθεί κανονικά από τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ (28.2.2018), όπου είχε κληθεί και δικηγόρος, αποφασίστηκε ότι η  ΕΔΟΘ για να διασφαλίσει ότι δε θα επιβαρυνθεί αυτή, δηλαδή οι εργαζόμενοι-μέλη της, με τις οφειλές προς τον ΟΑΣΘ, θα πρέπει να κάνει μηνυτήρια αναφορά, όπου να περιγράφεται όλη η διαδικασία παραλαβής-παράδοσης των κουπονιών και φυσικά να αναφέρονται όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή. Και ω του θαύματος! Αυτή η απόφαση όχι μόνο δεν προχωρά, αλλά η επιμονή των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων να σταματήσει η καθυστέρηση, απαντήθηκε με την ξεκάθαρη άρνηση των δυνάμεων του προεδρείου, τις ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρ. ΠΑΣΚ)  να προχωρήσουν στη μηνυτήρια αναφορά! Αρνούνται, δηλαδή, να κατονομάσουν τους φυσικούς υπεύθυνους και τις πολιτικές παρατάξεις που τους στήριζαν. Επιβεβαιώνεται αυτό που καταγγείλαμε εξαρχής για την πλήρη συγκάλυψη.
Αμφισβητήθηκε ακόμα κι ότι δεν αποδόθηκαν τα χρήματα στον ΟΑΣΘ από αυτά τα συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΠ,  παρόλο που κι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΟΘ δημόσια αναγνώρισε την ευθύνη του, με δηλώσεις στις 27.11.2017 σε ραδιοσταθμό, οι οποίες αναπαράχθηκαν στα ΜΜΕ, δηλώνοντας μάλιστα ότι… νόμιζε ότι ήταν «γύρω στις 15.000». Για αυτή την ανάληψη της ευθύνης μάλιστα παραιτήθηκε από την ΕΕ της ΕΔΟΘ. Για να φτάσουμε σήμερα στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης και κουκουλώματος, κάτι που αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι η παράταξή του (ΔΗΣΥΠ) τον επέλεξε για την ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ στο πρόσφατο συνέδριό της (Φλεβάρης 2018) και στη συμμετοχή στο προεδρείο της, στη θέση του οργανωτικού γραμματέα!

Τι μεθοδεύουν; Τη διευθέτηση του χρέους μέσω διακανονισμού με τον ΟΑΣΘ. Ήδη έγιναν συναντήσεις για μείωση του ποσού ώστε να μη θεωρείται κακούργημα η υπόθεση και κατ΄ επέκταση η “αξιοποίηση”, όπως ονομάζουν, της περιουσίας της ΕΔΟΘ, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι οικονομικές της υποχρεώσεις.
Κι έτσι βασικό θέμα της χτεσινής συνεδρίασης ήταν η ενοικίαση του 1ου ορόφου, όπου μέχρι το 2014 στεγαζόταν το λεγόμενο «Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης» και απορροφούσε ευρωπαϊκά προγράμματα. Η εικόνα των γραφείων του με πανάκριβο τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας παρατημένο, είναι μια ακόμη τρανταχτή απόδειξη που πάνε τα λεφτά των φορολογούμενων με τη βούλα της ΕΕ και των κυβερνήσεων.
Εμβόλιμα, όμως, μπήκε από τον πρόεδρο (ΔΑΚΕ) ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αυτό της συμμετοχής της ΕΔΟΘ ως φορέας υλοποίησης σε επιδοτούμενα προγράμματα επιμόρφωσης  του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μια σύντομη περιήγηση στην ιστοσελίδα του οργανισμού επιβεβαιώνει στον καθένα ότι πρόκειται είτε για επιμορφωτικά σεμινάρια με ασαφή σκοπιμότητα ή απόλυτα προσαρμοσμένα στην προωθούμενη πολιτική. «Λεφτά υπάρχουν» για να εκπαιδεύουν “πρόθυμους” που θα υλοποιήσουν την αντιδραστική αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του, όχι, όμως, για να ικανοποιούν αιτήματα που αφορούν στη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.
Να γίνει δηλαδή η ΕΔΟΘ επιμορφωτής σε τι; Και μάλιστα, λίγες μέρες μετά που η υπουργός Ο. Γεροβασίλη δήλωνε στην ΑΔΕΔΥ στις 15/2/2018 ότι : «δεν αρνούμαστε ότι υλοποιούμε μνημόνιο και πως το ταμείο είναι πτωχευμένο», άρα δεν μπορούν να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς. Η ίδια υπουργός δεν αρνήθηκε ότι  η αξιολόγηση του ν. Βερναρδάκη (Ν. 4369/2016) συνδέεται με ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο αντιδραστικής αναδιάρθρωσης στο δημόσιο (κινητικότητα, εντατικοποίηση της εργασίας, κατασκευή πλεονασμάτων προσωπικού - υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανάθεση παράλληλων καθηκόντων, οργανογράμματα, περιγράμματα θέσεων, συρρίκνωση δομών, ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματική λειτουργία). Παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά την περίπτωση προσλήψεων στην εκπαίδευση και είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά οριζόντια ρύθμιση για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.
Τι δουλειά, λοιπόν,  έχει το συνδικαλιστικό κίνημα να γίνεται “εταίρος” στη μοιρασιά κονδυλίων που υλοποιούν πολιτική που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των εργαζομένων; Αν υπάρχουν «κονδύλια αδιάθετα», όπως λένε, τώρα να δοθούν πίσω στους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Είναι δικά τους, από το μόχθο τους.
Συνάδελφοι/ισσες,
Όλα αυτά γίνονται ενώ η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματά μας, αλλά και ενώ οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα αγωνίζονται. Για τη δουλειά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των συμβασιούχων, ενάντια στην αξιολόγηση. Η ΕΔΟΘ απουσιάζει πλήρως και είναι αποσπασμένη από την πραγματικότητα των εργαζομένων, αναλώνεται στη μεθόδευση κουκουλώματος του σκανδάλου με τα λεφτά του ΟΑΣΘ και παριστάνει το μεσίτη!
Μπορούμε να σταματήσουμε την προσβολή στην αξιοπρέπειά μας, τη λεηλασία της ζωής μας. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, με την άμεση δημοκρατία των Γ.Σ. είναι το όπλο μας. Η δύναμή μας στον οργανωμένο αγώνα.
Ως πρώτο βήμα απαιτούμε να συγκληθεί άμεσα Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ, ώστε να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο των αντιπροσώπων.