Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

4.3.18

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιορίστων Εκπ/κών: Υπάκουοι αναπληρωτές δούλοι – ΤΕΛΟΣ! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα!


Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιορίστων Εκπ/κών
sidonistikoanapliroton@gmail.com  


                                                                                                   3/3/2018

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί δώσαμε σαφές μήνυμα:
Υπάκουοι αναπληρωτές δούλοι – ΤΕΛΟΣ! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εδώ και τώρα!
Τέλος στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια!

Παρασκευή 9/3 πανεκπαιδευτική πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας!


Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στις χθεσινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Με αποφασιστικότητα, ορμή και πάθος σπάσαμε τη σιωπή και τη συναίνεση του «τίποτα δεν γίνεται», του «τίποτα δεν αλλάζει», κάνοντας την οργή και την αγανάκτησή μας ανυποχώρητο αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα των μαθητών μας! Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση στις 2/3 ήταν μόνο η αρχή, κλιμακώνουμε τον αγώνα και συνεχίζουμε δυναμικά!
Καταγγέλλουμε τη βία και τα χημικά των ΜΑΤ που το Υπουργείο παράταξε απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα. Συνάδελφοι με ανοιχτά κεφάλια, δακρυγόνα και ξύλο ήταν η απάντηση του Υπουργείου στα αιτήματα των εκπαιδευτικών να δοθεί τέλος στην χρόνια αδιοριστία, το εκπαιδευτικό μνημόνιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας! Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε, αγνοώντας επιδεικτικά το πανελλαδικό κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων και Ομοσπονδιών, που εδώ και ένα μήνα ήταν γνωστό! Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν! Αντίθετα μας πεισμώνουν!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η χθεσινή κινητοποίηση μας δείχνει το δρόμο. Οι συλλογικές διαδικασίες του προηγούμενου διαστήματος, οι αποφάσεις των επιτροπών αγώνα των αναπληρωτών και των σωματείων μας δυνάμωσαν τη φωνή μας και ένωσαν τους εκπαιδευτικούς. Μετά το τέλος της πολύωρης μάχης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί μέσα και έξω από το Υπουργείο, παρά την καταστολή και την τρομοκρατία, γεμίσαμε το Υπουργείο Παιδείας στην πιο μαζική συνέλευση αγώνα με τη συμμετοχή πάνω από 1000 εκπαιδευτικούς-μόνιμους και αναπληρωτές- πλάι πλάι με τους μαχόμενους φοιτητές!
Το επόμενο διάστημα καλούμε όλους και όλες να δώσουμε τις δυνάμεις μας για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα παντού σε κάθε σωματείο, να συμμετάσχουμε μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων μας! Να θέσουμε τα αιτήματα και να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·           Μαζικούς μόνιμους διορισμούς 25.000 τουλάχιστον αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
·           Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων -προς τα πάνω- μονίμων και αναπληρωτών.
·           Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, επαναφορά του δασκάλου στο ολοήμερο, κάλυψη όλων των ωρών με τις αντίστοιχές ειδικότητες εκπαιδευτικών σε α/βάθμια και β/βάθμια, πλήρης επαναλειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης με διαφανείς προσλήψεις από τους πίνακες αναπληρωτών, λειτουργία όλων των αναγκαίων τμημάτων ένταξης, 1 εκπ/κός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια, πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, καμία συγχώνευση τμήματος. Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
·           Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα.
·           Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
·           Δε θα επιτρέψουμε στο Υπουργείο Παιδείας να παίξει άλλο με τις ζωές μας! Θα δώσουμε συνολικά τη μάχη ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο, ενάντια στις συγχωνεύσεις, το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων, το 30ωρο, την επιδίωξη αύξησης του ωραρίου, το «Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ», ενάντια στην αξιολόγηση, τις απολύσεις και την πειθάρχηση μας! Θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας, των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για το δικαίωμα μας στην μόνιμη και σταθερή εργασία!
Οι μάσκες έπεσαν! Να τραβήξουμε γραμμή με όσα μας διασπούν!
Την ώρα που χιλιάδες δίναμε ο ένας δίπλα στον άλλο τη μάχη, την ώρα που συνάδελφοι μας τραυματίστηκαν, κάποιοι δε διστάζουν να καταγγείλουν τους συναδέλφους τους! Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν αυτόκλητο εκπρόσωπο των αναπληρωτών να παζαρέψει το μέλλον μας! Μια μερίδα αναπληρωτών -συλλόγων και πρωτοβουλιών- την τελευταία τριετία ξημεροβραδιάζεται στους διαδρόμους του Υπουργείου Παιδείας, έρποντας και γλείφοντας, συνιστώντας «ψυχραιμία» στον κλάδο και καλλιεργώντας την απατηλή αντίληψη ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματα όσων δεν αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική. Είναι οι ίδιοι που τώρα δεν βρίσκουν ούτε μια λέξη για να καταγγείλουν τόσο την απαξίωση του δημόσιου σχολείου όσο και την ακραία αστυνομική βία, που χωρίς ντροπή αποδίδουν στη μαχητικότητα της χθεσινής κινητοποίησης. Στην πλάτη όλων μας επιδιώκουν να διαμορφώσουν όρους συνδιαλλαγής και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Οι αδιαφανείς διαδικασίες και οι θολές τοποθετήσεις, θα βρουν απέναντι τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που με ηχηρό τρόπο δήλωσαν ότι δε θα παίξουν το παιχνίδι της διάσπασης και του διαχωρισμού των εκπαιδευτικών!
Δε θα μοιράσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας που με αυταπάρνηση έχουν οργώσει την Ελλάδα σε λίστες με μόρια και κριτήρια που αποδέχονται την ανεργία κάποιων έναντι άλλων. Δε θα μοιράσουμε την πίτα που μας δίνουν, θα την μεγαλώσουμε στη βάση των αναγκών του δημόσιου σχολείου και των μαθητών μας, παλεύοντας για μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών σε ένα σχολείο που θα χωρά όλη τη μόρφωση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς!
Δε θα υποταχτούμε στην κανονικότητα και την ηρεμία στην οποία μας καλούν! Θα συγκρουστούμε για όλα όσα μας αξίζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να χαράξουμε νέους δρόμους συλλογικής διεκδίκησης!
Καλούμε όλα τα σωματεία της εκπαίδευσης να καλέσουν άμεσα έκτακτες ΓΣ και να προχωρήσουν στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα αναπληρωτών. Να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση και την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής απεργιακής κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας στις 9/3.
Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις που συγκροτούν τις πλειοψηφίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την παντελή απουσία τους στα χθεσινά γεγονότα! Την ώρα που συνάδελφοι τους δέχονταν επίθεση, εκείνοι απλώς απουσίαζαν. Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων! Οι εκπαιδευτικοί της βάσης και τα σωματεία τους τους έχουν ξεπεράσει! Οφείλουν αυτή τη φορά να πάρουν άμεσα απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση στις 9/3 και πανελλαδική πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας.