Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

19.3.18

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»: Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»
Κυκλώπων 6, 11852 Αθήνα                                              τηλ.    697 4143638                                                           
syllogosparthenonas@gmail.com                                   www.syllogosparthenonas.gr                                           
Αθήνα, 18/03/2018

Καταγγελία για το όργιο αυταρχισμού από την εργοδοσία της εταιρείας VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα, Αθήνα), ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συναδέλφισσά τους.
Στη συνέχεια, και σε ένα όργιο αυταρχισμού, ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλασικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία
Αλλά δεν σταμάτησε εδώ! Άσκησε μήνυση και εναντίον ολόκληρου του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ενός εκ των δεκάδων σωματείων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την κράτηση στο Α.Τ. Τούμπας της προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του αντιπροέδρου για ώρες, ενώ αναζητούνταν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.  Είναι απαράδεκτο κάθε φορά που ένας αυταρχικός εργοδότης μηνύει για “συκοφαντική δυσφήμιση” όσους διαμαρτύρονται και καταγγέλουν τις αυθαιρεσίες του, να τη βγάζουν συνδικαλιστές στα κρατητήρια!

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα, όπως με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων μπορούν να συμπεριληφθούν και γυναίκες σε εγκυμοσύνη), αλλά και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.
Καταδικάζουμε  με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις εναντίον εργαζομένων που αντιστέκονται και εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας  στην Α.Μ., στους άλλους  εργαζόμενους εναντίον των οποίων ασκήθηκαν μηνύσεις από τον ιδιοκτήτη της Vresnet. στα μέλη του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Η σύλληψη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων.
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!
Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα όλες οι μηνύσεις. Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν με αποφασιστικότητα αυτές τις επιθέσεις του ιδιοκτήτη της Vresnet και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στους/στις εργαζόμενους/ες και τους/τις συνδικαλιστές/στριες εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί μηνύσεις.

Να υψώσουμε απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία τείχος αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων και του κόσμου που αντιστέκεται.