Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

28.3.18

ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: καταγγελία για την αστυνομοκρατία στο "Αναπτυξιακό" Συνέδριο

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ    

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΜΕ 
Για την αστυνομοκρατία στο Αναπτυξιακό Συνέδριο
Grand Hotel-αναπτυξιακό συνέδριο
Καταγγέλλουμε την απίστευτη αστυνομοκρατία που επέβαλε η κυβέρνηση εκατοντάδες μέτρα γύρω από το χώρο διεξαγωγής του Αναπτυξιακού Συνέδριου την ώρα της ομιλίας Κ. Γαβρόγλου. Όλοι οι δρόμοι έκλεισαν σε μεγάλη απόσταση γύρω από το ξενοδοχείο, δημιουργώντας μια εικόνα σιδερόφρακτης πόλης. Σκοπός της κυβέρνησης ήταν να αποκλειστούν και να μην πλησιάσουν φοιτητές που διαμαρτύρονταν, εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου που διεκδικούν λύση στο κτηριακό πρόβλημα του σχολείου τους.
Καταγγέλλουμε την πρωτάκουστη  απαγόρευση σε  συνδικαλιστές, προέδρους και μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ, που αν και είχαν προσκλήσεις για το συνέδριο,  δεν τους επιτράπηκε ούτε καν να πλησιάσουν στο χώρο του ξενοδοχείου, σταματώντας τους  στο πεζοδρόμιο -αλήθεια πώς ήξεραν ποιοι ήταν;-  δημιουργώντας κλοιό γύρω τους με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ  και απειλώντας ότι αν προχωρήσουν  θα επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις!
Δεν επέτρεψαν την είσοδο στο χώρο του Συνεδρίου σε εκπροσώπους σωματείων και φορέων, ενώ είχαν πρόσκληση, με το επιχείρημα ότι τους γνωρίζουν και δεν είναι αρεστοί!
Σταμάτησαν κλείνοντας το δρόμο με κλούβες των ΜΑΤ την πορεία των φοιτητικών συλλόγων!
Τα Συνέδριά τους είναι σαν την “Ανάπτυξή” τους: χωρούν μόνο τους ίδιους και τους χειροκροτητές τους, αφήνοντας έξω την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Ο αποκλεισμός κάθε φωνής που αντιδρά στις πολιτικές τους, των εργαζομένων, των φοιτητών, των μαθητών, δε δείχνει τη δύναμή τους. Το φόβο τους δείχνει μη χαλάσουν οι φιέστες τους και φανεί η γύμνια τους.
Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Για μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συναδέλφων, για εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3 με τα σωματεία για την “αγωνιστική” υποδοχή του πρωθυπουργού.
6μμ Βαρδάρης,    6μμ Άγαλμα Βενιζέλου
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/3 ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ 1.30ΜΜ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 1.30)