Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

20.3.18

Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταγγελία για τη σύλληψη και δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας                                                                      Αθήνα, 19-03-2018
Π.Κυριακού 10                                                                                                 
Αμπελόκηποι - Αθήνα                                                                         Προς
Τηλ/Φαξ 210-6443741                                                
Emailbelmeath@gmail.com                                               τους Συλλόγους Διδασκόντων

Καταγγελία για τη σύλληψη και δίωξη των μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

To Δ.Σ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους που έγινε την Παρασκευή 16 Μάρτη και την αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του ΔΣ.
Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη στην ιδιωτική εταιρεία VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα). Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη, αφού πρώτα είχε μηνύσει και την απολυμένη έγκυο και δυο συναδέλφους της που εξέφρασαν την αυτονόητη συμπαράσταση τους. Απαιτούμε να παρθούν πίσω οι μηνύσεις και να δικαιωθεί η απολυμένη έγκυος εργαζόμενη.
Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια αποτελεί συνέχιση και κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι μια ενέργεια που έρχεται ως συνέχεια της ποινικοποίησης και της καταστολής των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, του χτυπήματος από τα ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία, των συλλήψεων εργαζομένων σε χώρους δουλείας που παλεύουν και υπερασπίζονται εργατικά δικαιώματα.

Μετά τα ΜΑΤ, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης.
Κανένας εκπαιδευτικός δε μπορεί να μένει αδιάφορος ιδιαίτερα όταν χτυπιέται το δικαίωμα στη μητρότητα. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα στο κλάδο μας όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός εξαναγκάστηκε από την ανάλγητη και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιλέξει το παιδί της ή την εργασία της μιας και δεν δικαιούται επιπλέον άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης.
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!
Η προσπάθεια εκφοβισμού, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δε θα περάσει.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να παυθεί κάθε κατηγορία εναντίον των συναδέλφων του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.