Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

19.3.18

Ζ' ΣΕΠΕ Θεσ/νίκης: Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταδικάζουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.
Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Φαίνεται όμως ότι οι εργοδότες δεν γνωρίζουν όρια στην προσπάθειά τους να επιβάλουν στους εργαζόμενους να εργάζονται χωρίς κανένα δικαίωμα, να είναι απόλυτα εξαρτημένοι από την εργοδοσία, να απολύονται ανάλογα με τη θέληση των εργοδοτών, να πληρώνονται όταν και όσο επιθυμεί η εργοδοσία. Το μόνο όριο είναι οι αγώνες των εργαζομένων και η αλληλεγγύη μεταξύ τους.  Ο ιδιοκτήτης της VresNET  στράφηκε ακόμη και κατά της έκφρασης αλληλεγγύης από άλλα σωματεία, καταθέτοντας μήνυση στο Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη μελών του και την παραλίγο παραπομπή τους στο αυτόφωρο.
Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων του.
Απαιτούμε
  • Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων , η τρομοκρατία δεν θα περάσει
  • Την άμεση παύση κάθε δίωξης του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης και της έκφρασης εργατικής αλληλεγγύης Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες
  • Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.
                                                                        Για το Δ.Σ.
                     Ο πρόεδρος                                   Η γεν. γραμματέας

                              Ηλίας Σμήλιος                                  Σοφία Καρασαρλίδου