Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

12.6.18

Π. Παπανικολάου (ΟΕΝΓΕ) στη Βουλή: «Βαρέως ανθυγιεινό το Πολυνομοσχέδιο -Θα είμαστε απέναντι»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, σύντομη ομιλία στη Βουλή του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος –ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργού Πάνου Παπανικολάου.
Η ομιλία έγινε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής, στη διάρκεια ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών προσώπων και φορέων για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022».
«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και σε αυτό το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, όπως ακριβώς ήμασταν κατηγορηματικά αντίθετοι και σ’ όλα τα προηγούμενα τα τελευταία οκτώ χρόνια», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του.
Περιγράφοντας τις δραματικές συνθήκες υπό τις οποίες το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της δημόσιας περίθαλψης και τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων οκτώ χρόνων, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή 8/6/18 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου ενώ ήταν σε εξέλιξη χειρουργική επέμβαση, έμεινε το νοσοκομείο επί 50 λεπτά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις τραγικές εικόνεςδιασωληνωμένων ασθενών με φορητούς αναπνευστήρες μέσα σε κοινούς θαλάμους.
«Σ’ αυτό το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, θα είμαστε στην απέναντι όχθη, όπως ακριβώς ήμαστε στην απέναντι όχθη αυτής της πολιτικής όλα τα προηγούμενα χρόνια, και αυτή τη σταθερή στάση αγώνα, δεν την αλλάζουμε σαν εκκρεμές, με κριτήριο ποιο κόμμα θα ασκεί κάθε φορά, αυτή τη μνημονιακή καταστροφική πολιτική», τόνισε σε άλλο σημείο για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «βαρέως ανθυγιεινό».
Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Πάνου Παπανικολάου στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή: Παντιέρα