Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

20.6.18

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης: Κυβέρνηση κι αστυνομία προστατεύουν το έγκλημα κατά της κοινωνίας και διώκουν όσους αντιστέκονται… Να τους σταματήσουμε!


Κυβέρνηση κι αστυνομία προστατεύουν το έγκλημα κατά της κοινωνίας και διώκουν όσους αντιστέκονται… Να τους σταματήσουμε!

.........
Η (παντοδύναμη και πάλι) κρατική ασφάλεια, μετά από εντολή των δικαστικών αρχών και χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό από το διαδίκτυο(!), μετατρέπει τους θύτες σε θύματα, μιλά για τραυματισμούς αστυνομικών και ξεκινά νέα δίωξη (την 4η μέσα σε ενάμιση χρόνο) ενάντια σε μέλη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ. Δύο από τους συνήθεις ύποπτους αυτής της πόλης, οι δάσκαλοι Ηλίας Σμήλιος και Θανάσης Αγαπητός, είναι οι πρώτοι που μετατρέπονται σε κατηγορούμενους για τα γεγονότα εκείνης της μέρας. Με τις κατηγορίες της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών» και της «διατάραξης της κοινής ειρήνης» καλούνται να απολογηθούν  γιατί αντιστέκονται (μαζί με εκατοντάδες άλλους στη Θεσσαλονίκη και χιλιάδες σ’ όλη τη χώρα) στο κοινωνικό έγκλημα που κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες, μεγαλοσυμβολαιογράφοι και αστυνομία κατ’ εξακολούθηση επιτελούν σε βάρος του λαού.


Αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη γίνονται 34 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (από ένα σύνολο 178 σε όλη τη χώρα). Ανάμεσά τους, ένα διαμέρισμα 26τ.μ. στην Καλαμαριά, ένα άλλο 87τ.μ. στην Πολίχνη, ημιυπόγεια, χωράφια και άλλα ακίνητα λαϊκών οικογενειών με μικρή αξία και για μικρές οφειλές προς τις τράπεζες. Την ίδια στιγμή δεκάδες είναι τα μηνύματα για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, διακοπές ρεύματος και απειλές κατάσχεσης από ΔΕΗ, εφορία, Δήμους κ.ά.
Αυτό το έγκλημα μόνο εμείς, μόνο με μαζικό, δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να το σταματήσουμε.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της πόλης μας που καθημερινά απειλούνται με πλειστηριασμό ή κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, με διακοπή ρεύματος, νερού ή φυσικού αερίου ενώ την ίδια στιγμή με δυσκολία καταφέρνουν να εξασφαλίσουν «τα προς το ζην» για την οικογένειά τους στο αγώνα για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής χωρίς ημερομηνία λήξης, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που έχουν επιβάλει στη ζωή μας.

Συγκέντρωση
την Τετάρτη 20 Ιουνίου, 1.30μ.μ., Τσιμισκή και Αριστοτέλους

  • για να μην επιτρέψουμε την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και μεγαλοσυμβολαιογράφους της πόλης
  • για να πούμε όχι στις νέες διώξεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
  • για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους όσους ζουν σ’ αυτή τη χώρα