Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού, Σαβ. 22/1, 12μ, άγαλμα Βενιζέλου

19.6.18

Ε' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγωνιστή Ν.Χ.


Την Τετάρτη 13/6/2018, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν αναίτια τον αγωνιστή Ν.Χ., τον μετέφεραν στο Α.Τ. Τούμπας, όπου και τον κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα, για να τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΘ. Η προσαγωγή του εργαζόμενου και φοιτητή Ν.Χ. έγινε γιατί απάντησε, όταν τον είπαν «άπλυτο», ότι ο ιδρώτας είναι από το μόχθο της δουλειάς, γεγονός που για τα όργανα της τάξης, συνιστά εξύβριση! Η εικόνα ενός νέου ανθρώπου δεμένου σαν κοινό εγκληματία, επειδή η εμφάνισή του δεν άρεσε στους αστυνομικούς, είναι ανεξίτηλο στίγμα ντροπής για την αστυνομία και καταγράφει τη νοοτροπία που καλλιεργείται σε αυτή.

Με τις ανυπόστατες κατηγορίες για εξύβριση και απείθεια, η αστυνομία προσπαθεί να συγκαλύψει την προκλητική στάση των οργάνων της να εκφοβίζουν και να λοιδορούν στη μέση του δρόμου οποιονδήποτε δεν τους αρέσει εμφανισιακά. Στο κατηγορητήριο έρχεται να προστεθεί και η ψευδής ανωμοτί κατάθεση για την άρνηση του Ν.Χ. να δώσει αποτυπώματα, στάση που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν ως απείθεια, επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση του αυταρχισμού από μεριάς του κράτους.

Το τελευταίο διάστημα, με τη συνέχεια της επίθεσης στην εργατική τάξη και τη νεολαία και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζεται και η περαιτέρω θωράκιση και σκλήρυνση του κράτους και των μηχανισμών του. Είναι κορυφαίες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στην αστυνομία για να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της έχει αφήσει άθικτες τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, αλλά και τους ακροδεξιούς θύλακες που έχουν ανοιχτή εχθρότητα για το λαό, τη νεολαία και όποιον αγωνίζεται.

Ως Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καταδικάζουμε τη βίαιη και ανυπόστατη σύλληψη του αγωνιστή Ν.Χ. και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος του.